Casting minden

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (113)
Az életnél meghatóbb mesét írni nem egyszerű dolog, időről időre mégis megpróbálja valaki. Tímár Péter rendező az abszurd vígjátékokban (Egészséges erotika, Csapd le csacsi!) a legjobb, ezt a valóságból kölcsönzött történetet mégis sikerült életszerűen tolmácsolnia.
A Casting minden a közhelyes közönségfilmek és a göröngyös utat bejáró fejlődéstörténetek előnyeit ötvözi, így a fülbemászó dallamoknak és Oláh Ibolya gyémánttorkának köszönhetően egyszerre eredményez kikapcsolódást és okoz szerény izgalmat. Mint ismeretes, a Megasztár egykori felfedezettje egy tehetséges, önfejű lányt alakít, aki jelentkezik egy tévés tehetségkutató műsorba, de sajátos modora miatt számtalan nehézségbe ütközik. Ormos Katit egy elfeledett bárzongorista, bizonyos Novai Rezső (Kern András) készíti fel a versenyre, és kettejük kapcsolata idővel legalább olyan összetetté válik, mint Higgins professzor és Doolittle kisasszony, vagy éppen Zámbó Imre és a kakas „barátsága”. 
 
A filmbéli Sztárhangár vetélkedő nem olyan látványos, mint az ötletadó műsor volt, és a felkészülési periódus sem éppen a csillogásról szól, de így legalább nagyobb a kontraszt a „cigány kurvázással” tarkított szürke hétköznapok és a táncos-énekes produkciók között. 
 
Tímár Péter és csapata földközeli élményben részesíti nézőit, Kern meggyőzően hozza Lövölde téri figuráját, Oláh kisasszony drámai oldalát csillogtatja meg, a többi szereplő játéka pedig arra a szomorú tényre hívja fel a figyelmet, hogy nem készülnek itthon zenés-táncos filmek, pedig bőven volna kikből várat építeni. 
 
csmozi
2008.01.03
|
magyar zenés film, 107 perc, 2008
Egy kiábrándult zenetanár találkozása a nagy tehetséggel. Megasztár-utánérzés Oláh Ibolyával a főszerepben.
Rendező:

Tímár Péter

Forgalmazza: HungaroTop
Bemutató: 2008. január 10.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.