Kedvenc helyek

Natalie Imbruglia: Glorious – The Singles 97–07

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (4)
(Brightside / Sony BMG)

A kis ausztrál tévészínésznőként indult Natalie Imbruglia 1997-1998 fordulóján lett világhírű popsztár a Torn című slágerrel, és most megvonja az azóta eltelt egy évtized mérlegét. Összegyűjtötte három albumának (Left Of The Middle – 1997, White Lilies Island – 2001, Counting Down The Days – 2005) kilenc kislemezdalát, és – egy ilyen válogatás esetében szokatlanul bőkezű módon – öt vadonatúj szerzeményt is tett melléjük.
Az 1975-ös születésű, apai ágon olasz származású ausztrál énekesnő első slágere feldolgozás volt (az Ednaswap nevű amerikai zenekar 1995-ös albumáról való Torn, melyet Cure köreiből ismert Phil Thornally producer hozott neki, és a Radiohead-hangmérnök Nigel Godrich keverte perfektre), de a későbbiekben már csaknem minden dalát társszerzőként jegyezte. Lenyűgöző természetes szépségéhez szerencsére szép énekhang is tartozott, így szimpatikus, szerethető produkciók fűződtek a nevéhez, ha kiemelkedő vagy igazán egyéni munkák nem is. A szende Torn után a Big Mistake-ben vagy a Wishing I Was There-ben például vadóc Alanis Morrisette, míg a neurotikus That Day-ben vallomásos költészetű dalszerző-énekesnő akart lenni, de igazán jól a csilingelő gitáros popdalok álltak neki jól, mint a Wrong Impression, vagy az olyan érzéki groove-os, programozott alapú darabok, mint a Beauty On The Fire. Ha albumai nem is voltak elég erősek, a kilenc kislemezdal így együtt kellemes hallgatnivaló, ahogy a néhai Longpigs együttes vezérével, Crispian Hunttal közösen írt tizedik is (a címadó Glorious), de a válogatás végére tett további négy új dal, melyből hármat még férjével, a Silverchair-frontember Daniel Johnsszal készített, inkább ront az összképen. A korlátozott példányszámú dupla kiadáshoz járó bónusz-DVD 11 videoklipje viszont nagyban javít (bár a Stigmata című film Billy Corgan által írt betétdala, az Identify innen is hiányzik).  
Déri Zsolt
2008.01.14
|


Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.