Natural City

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (4)
Byung-chun Min 2003-ban készült, melankolikus szerelmes filmbe oltott akció-sci-fijét a koreai Szárnyas fejvadászként is szokás emlegetni. Nem véletlenül.
A Natural City DVD-borítója nem hazudik: sztorija alapján (2080-ban a rendőrök lázadó androidokra vadásznak – és vice versa –, ám az egyik rendőr, R titokban éppen egy kiborglányba szerelmes) a film csakugyan a Philip K. Dick-regényen alapuló Ridley Scott-műre emlékeztet (egész jelenetek is ismerősek lesznek) – hangulatában azonban egészen más. 
 
A film szomorkás romantikus vonulata melankóliájával már-már Wong Kar-wai filmjeit idézi, színvilága pedig erőteljesen stilizált: egyes jelenetek kékesszürkében, mások zöldben vagy barnában vannak fényképezve, egy alkalommal pedig a Natural City átvált fekete-fehérbe. 
 
A mű térépítkezése néhányszor a Szárnyas fejvadászéra és Az ötödik elemére (illetve az ezek közös gyökerét jelentő Metropolisra is) emlékeztet, az artisztikusan, gyakran esőben fényképezett akciójelenetek pedig egyszerre juttatják eszünkbe John Woo „hősies vérontásait” és a Mátrix elhajlásait, lassított eséseit. 
 
Mégsincs koppintás szaga a dolognak, mivel a sok helyről származó idézetek aprólékosan kidolgozott, egységes világgá állnak össze, amely minden futurisztikusságával és számítógép alkotta elemével együtt is nagyon élethű. Azért a megszállott sci-fi-rajongók ne legyenek nagyon csalódottak a végén, amiért a filmtől egy könnyfakasztó szerelmi történet emlékével búcsúzunk. 
 
 
Kiadás: 
A Cinetel Ázsia Extrém sorozatában megjelent DVD hangja koreai DD 5.1-es és magyar sztereó, felirata magyar. Extraként az előzetesen és képgalérián kívül egy valamivel több, mint 20 perces werkfilmet kapunk, ami a megszokottal ellentétben valóban igazán érdekfeszítő. 
 
Natural City, 2003 * 108 perc * Cinetel * (16) 
fürkész
2008.01.20
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.