Ingyen nézhetők a Török-, Pálfi-, Hajdu-kisfilmek

A madzagtv.hu nevű webtévét a 2001. óta működő Madzag Filmegylet tagjai hozták létre. A site-ra az elmúlt 14 évben forgatott werkfilmjeiket, vizsgaanyagaikat, klipjeiket, dokumentum- és rövidfilmjeiket töltik fel.
A világhálót kívánja meghódítani a Madzag Filmegylet a madzagtv.hu internetes tévén keresztül – hangzott el a szervezet múlt hétvégi sajtótájékoztatóján a budapesti Palace Mammut moziban. 
 
A 2001. óta működő Madzag Filmegyletet azért alapították, hogy olyan szakmai fórumot hozzanak létre, melynek tagjai kreatív módon segíthetik egymást. Az egyesületben Barsi Béla, Erdélyi Dániel, Fazekas Csaba, Fischer Gábor, Groó Diana, Hajdu Szabolcs, Lemhényi Réka, Miklauzic Bence, Pálfi György, Török Ferenc és Török-Illyés Orsolya foglalnak helyet. 
 
Tagjai véleménye szerint a mozi hanyatlása miatt szükség van arra, hogy az internetet felhasználva juttassák el filmjeiket a közönséghez. Ezért hozták létre a madzagtv.hu nevű webtévét, melyre az elmúlt 14 évben forgatott werkfilmjeiket, vizsgaanyagaikat, klipjeiket, dokumentum- és rövidfilmjeiket töltik fel. 
 
A Madzag Filmegylet tagjai minden olyan alkotást meg szeretnének ismertetni a közönséggel, amelyek eddig nem voltak láthatók. Török Ferenc rendező elmondta: a webtévé lényege, hogy a filmkészítők külön e médium számára forgassanak. A tagok szerint az internettel a lehetőségek is bővülnek, hiszen ez esély arra, hogy a különböző műfajokban kipróbálhassák magukat. 
 
Az alkotók azt is elmondták, hogy webtévéjükkel nem a már működő portálok versenytársává kívánnak válni, hanem velük és más fiatal filmesekkel együttműködve szeretnék fenntartani az oldalt. A tagok hosszabb távon fórumként kívánják felhasználni a madzagtv.hu-t, ahol más fiatal filmkészítők is lehetőséget kaphatnak alkotásuk megismertetésére. 
 
A www.madzagtv.hu-n jelenleg többek közt a Hajtás Pajtás menni Amerika című dokumentumfilm Török Ferenctől, Hajdu Szabolcs Hétköznapi enciklopédia című rövidfilmje, Erdélyi Dániel 411-Z című kisfilmje – amit a jelenleg is zajló Filmszemle kisfilmes versenyprogramjában is vetítenek – és Török Ferenc klipje is látható, amit az Emil Rulez Zazie című számához forgatott. A filmek nem tölthetők le, csupán az oldalon tekinthetők meg. 
 
 
 
(Szemle Távirati Iroda) 
2008.02.05
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.