A másik én

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (10)
Nem új ötlet, hogy művészfilmes rendezzen krimit, de az eredmény ilyenkor gyakran vegyes: általában nem elég izgalmas, viszont erősen modoros.
Az ír Neil Jordan (Síró játék) esetében a thriller műfaján túl a New York-i helyszín is furcsa választás, mivel a film egyfajta meghasonlott tiszteletadás a metropolis előtt. Itt él Erica (Jodie Foster), aki a városról szóló - erősen költői - rádióműsort vezeti, és egy éjszakán brutális támadás éri, amely során elveszíti vőlegényét, őt magát pedig vérbe fagyva hagyják. A kórházból kikerülve első dolga, hogy pisztolyt szerezzen, amit hamarosan alkalma is lesz használni.
 
A határ gyorsan elmosódik önvédelem és bosszúvágy között - de szerencsére ezt az ügyben nyomozó rendőrtiszt (Terrence Howard) is érzi. A női Bosszúvágy-verzióban Foster remek párost alkot Terrence Howarddal, korunk talán legjobb színes bőrű színészével. Csak a történet halad előre olyan ugrásokkal, amit a legjobb alakítás sem mindig tud feledtetni, a szentimentális múltidéző jelenetek meg csak rontanak a helyzeten. 
 
 
Kiadás: Magyar, angol és cseh DD 5.1-es szinkron és feliratok ezeken a nyelveken, meg románul, az extrák között egy werkfilm és pár kihagyott jelenet található. 

The Brave One, 2007 * 117 perc * Fórum Home Entertainment * (18)
Vízer
2008.03.03
|
The Brave One
amerikai thriller, 122 perc, 2007
Pszichológiai-morális bosszúdráma a paranoiás New Yorkból, ahol a sorozatgyilkosok az őket üldöző rendőrökkel barátkoznak.
Rendező:

Neil Jordan

Színész:

Jodie Foster
(Erica Bain)

Terrence Howard
(Mercer nyomozó)

Nicky Katt
(Vitale nyomozó)

Naveen Andrews
(David Kirmani)

Mary Steenburgen
(Carol)

Blaze Foster
(Cash)

Jane Adams
(Nicole)

Zoë Kravitz
(Chloe)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. október 18.

Kapcsolódó cikkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.