Noriega – A sors kegyeltje

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (2)
Azt RTL-en korábban thriller ment sztárokkal, egyszerű lett volna azt beharangozni, ez meg mégis csak történelem. Szerencse, hogy barátaimmal a klubon diktátor-kártyázunk, mert így lehet fogalmam a címszereplőről, több mint amire a 80-as évekből emlékszem.
Nem valami jó kártya, mert Noriega nem erős sem a halottak számát, sem az uralkodási időt tekintve, örülök, ha elviszik tőlem. Bár a film 1984-től kíséri figyelemmel pályáját, az ténylegesen három évvel korábban kezdődött, mikor ismeretlen tisztként elődje halála után kinevezi magát Panama elnökének. Panama jó hely, tudjuk. 1984-ben a panamai választásokat Noriega tábornok jelöltje nyeri meg, mert a főnök a háttérben szeretne maradni.
 
Az új elnök azonban hamarosan összekülönbözik Noriega-val, aki 1988-ban a hadsereg segítségével eltávolítja őt a helyéről, és a következő évben a tábornok magát nevezi ki elnöknek. Országlása nem tart sokáig, mert fény derül Noriega és a kolumbiai drogkartellek közötti együttműködésre, amiért az Egyesült Államok gazdasági megszorító intézkedéseket vezet be. Bush papa aztán támadást is indít Noriega ellen, hogy drogkereskedelemért bíróság elé állítsa, és biztosítsa a térségben az amerikaiak és a demokrácia biztonságát. Ezt meséli el a film, ami ezért még jó is lehet. Annyit azért még elárulok, hogy Noriega napjainkban 40 éves börtönbüntetését tölti Miami-ban. A címet figyelik? Ez akkor most happy end?  
 
háopépé
2008.04.04
|
Noriega: God's Favorite
amerikai filmdráma, 120 perc, 2000


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.