Shine a Light

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (37)
Aki lemaradt a tavalyi budapesti Rolling Stones-koncertről, azt némileg talán kárpótolja ez a koncertfilm New Yorkból, amit nem kisebb név készített, mint az Oscar-díjas Martin Scorsese.
Hála a filmben percekre személyesen is megjelenő izgága mesternek, ha nem is élőben, de testközelből láthatjuk a legendás együttest: a hatvanon túl is fiús mozgású Mick Jaggert, a Sparrow kapitány mintájául szolgáló öreg kalózt, Keith Richardsot, az indiános külsejű Ronnie Woodot és a higgadt Charlie Wattsot. 
 
A mű további különlegessége, hogy gyönyörű helyszínen, a New York-i Beacon Theatre-ben játszódik, ahol az öreg, de egyáltalán nem vén rockerek olyan számokat adnak elő, amiket korábban élőben csak nagyon ritkán (elsősorban az 1972-es Exile On Main Street és az 1978-as Some Girls című albumról válogatnak). Azért a nem annyira keményvonalas Stones-rajongóknak sem kell elkeseredniük, hiszen a végén felhangzanak olyan dalok is, mint a Start Me Up, a Brown Sugar, az (I Can’t Get No) Satisfaction stb. Ráadásul Jaggerék mellett a színpadon több vendég is megjelenik, akik közül Christina Aguilera a legátütőbb. 
 
A filmben vannak ugyan különös választások a zenekar és a rendező részéről egyaránt (az archív betétek elsikkadnak, a végén pedig Scorsese az érdekes vágás miatt kétszer egymás után is megjelenik), de ezek felett nem lesz nehéz átsiklani, hiszen a Shine a Light nem annyira film-, mint inkább koncertélménynek óriási. 
 
fürkész
2008.05.07
|
Shine a Light
amerikai-angol koncertfilm, 122 perc, 2008
Az Oscar-díjas Martin Scorsese koncertfilmje a legendás Rolling Stonesszal a főszerepben arról a fellépésről, amit 2006 őszén a New York-i Beacon Theatre-ben adtak – korábban élőben ritkán hallott számokkal.
Rendező:

Martin Scorsese

Forgalmazza: Mokép
Bemutató: 2008. május 15.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.