Erőszakik

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (100)
Bruges-ben lehet egy olyan hivatalnok a városházán, aki nagyon-nagyon jól végzi a dolgát, hiszen lezsírozta, hogy leforgassanak egy tuti filmet középkori értékekkel telizsúfolt, de amúgy halálosan unalmas városában - ami magáról a városról szól.
Az Erőszakikban - bocsátassék meg a magyar cím - minden fanyar vicc önnön farkába harap, és ezen viccek egyike maga a város, Bruge. Ide érkezik a két bérgyilkos, Ray (Colin Farrell) és Ken (Brendan Gleeson), akiket főnökük egy elbaltázott meló után azért küldött ide, hogy ott egy ideig eltűnjenek a kíváncsi szemek elől. A fiatal Ray utálja a várost, és képtelen egy helyen ülni, így hamar szerelmi és egyéb kalandokba keveredik - így ismerkedik meg a kissé megbízhatatlan Chloéval és egy rasszista törpével -, míg a középkorú Ken a helyi látnivalókat csodálja. Ám megérkezik a telefonhívás, és a főnök megbízza Kent, tegye el láb alól a hibát elkövető Rayt - és tudjuk, hogy nem fogja megtenni, csak azt nem, hogy akkor mi is lesz a végeredmény.
 
Mindez inkább egy furcsa kamaradráma - a rendező Martin McDonagh eleve drámaíró -, mint krimi, de ez nem jelenti azt, hogy nem izgalmas és vicces, mert az. A remekül megírt dialógusok, a pazarul adagolt tempó és az élvezetes alakítások - igen, itt lehet szuperlatívuszokat dobálni - nagyon-nagyon élvezetessé teszik ezt a megtévesztően egyszerű, kevés pénzből, de sok kreativitással készült filmet, amiben nehéz nem áthallani Samuel Becket Godot-jának pimasz parafrázisát. Az eddig jelentősen túlértékelt Colin Farrellt pedig végre egy igazán jó szerepben láthatjuk. 
 
Vízer
2008.05.21
|
In Bruges
angol-belga krimivígjáték, 107 perc, 2008
Frappáns krimivígjáték, amelyben két bérgyilkos kénytelen a belga kisváros, Bruges érdekességeit csodálni, míg meg nem érkezik a feladat - majd elszabadul a pokol.
Rendező:

Martin McDonagh

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. május 29.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.