A másik Boleyn lány (2008)

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (63)
Ha egy filmben két ennyire gyönyörű fiatal színésznő játszik egyszerre, mint Natalie Portman és Scarlett Johansson, az már olyan nagyon rossz nem lehet.
Férfi olvasóink valószínűleg csak azt sajnálják a két hollywoodi istennő találkájával kapcsolatban, hogy A másik Boleyn lányban túl sok a ruha rajtuk, hiszen - ahogy az címéből is sejthető, egy kosztümös darabról van szó: Justin Chadwick (Pusztaház örökösei) Philippa Gregory azonos című, magyarul is megjelent regényét adaptálta, amely az angol történelem egyik legérdekesebb és legellentmondásosabb figuráját, a hat feleséget elfogyasztó VIII. Henrik alakját mutatja be női szemszögből - méghozzá egyszerre kettőéből is. 
 
Habár a töriórákon is tárgyalt, szomorú sorsú Boleyn Anna (Portman) és húga, a másik Boleyn lány, Mary (Johansson) története kizárólag a királlyal összefüggésben jelenik meg a filmben, Eric Bana VIII. Henrikje a két központi nőalak mellett kifejezetten sodródó, mondhatni tutyimutyi figura. Ennek ellenére izgalmas figyelni, ahogy a sorsnak, a véletlennek és a cselszövéseknek köszönhetően hogyan fordul a kocka Anna, Mary és az uralkodó viszonyában (azaz hogy lesz az egyik Boleyn lányból a másik Boleyn lány - többféle értelemben is), hiszen Henriknek először nem a későbbi királyi feleség, hanem annak húga volt a szeretője... 
 
A másik Boleyn lány a megszokott - és úgy tűnik, filmes produkciókban elkerülhetetlen - történelmi tévesztésekkel együtt egy szép és szomorú női film, gyönyörű, festmény szépségű képekkel, aranyló színekben elmesélve. 
 
fürkész
2008.05.28
|
The Other Boleyn Girl
amerikai-angol romantikus filmdráma, 115 perc, 2008
A törióráról VIII. Henrik egyik lenyakazott feleségeként ismert Boleyn Anna és húga, a másik Boleyn lány, Mary története két gyönyörű színésznővel, Natalie Portmannel és Scarlett Johanssonnal a főszerepben.
Rendező:

Justin Chadwick

Színész:

Natalie Portman
(Anne Boleyn)

Scarlett Johansson
(Mary Boleyn)

Eric Bana
(Henry Tudor)

Jim Sturgess
(George Boleyn)

Mark Rylance
(Sir Thomas Boleyn)

Kristin Scott Thomas
(Lady Elizabeth Boleyn)

David Morrissey
(Norfolk hercege)

Benedict Cumberbatch
(William Carey)

Juno Temple
(Jane Parker)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. június 5.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.