Rekordot döntött az új Batman-film

A sötét lovag lett minden idők legjobb nyitó hétvégi bevételi adataival büszkélkedő film – hozta nyilvánosságra a forgalmazó Warner Bros. Heath Ledger utolsó szerepe több mint 155 millió dollárt hozott.
Bemutatójának első hétvégéjén Észak-Amerikában a Christopher Nolan rendezte Batman-folytatás összesen 155,3 millió dolláros jegybevételt ért el. Ezzel a film megdöntötte a Pókember 3. által a múlt évben felállított rekordot, ami „mindössze” 151,1 millió dollár volt. 
 
A sötét lovagot pénteken mutatták be az Egyesült Államokban, és már az első nap 66,4 milliót kaszált – ami egyébként szintén rekordnak számít. A Christian Bale címszereplésével forgatott mű 185 millió dollárból készült, tehát hamarosan, napokon belül készítésének költségeit is behozza. 
 
A kritika már eddig is az egekig magasztalta az alkotást, melyben Christian Bale Batmanje mellett az idén elhunyt fiatal színész, Heath Ledger játssza Jokert. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egyes szakmabeli vélemények szerint Ledger posztumusz Oscar-díjat érdemelne alakításáért. 
 
„El vagyunk ragadtatva A sötét lovag fogadtatásától – először a kritika és most a nézők is elismerték” – mondta Dan Fellman, a Warner forgalmazási vezetője. „Nagyon büszkék vagyunk a filmünkre. Varázslatos, hogy a filmvilágban egyetlen mű hogyan tud a többi fölé emelkedni” – tette hozzá. 
 
A legutóbbi Batman-film, a Batman: kezdődik! egyébként még „csak” 49 millió dolláros nyitó hétvégi bevételt tudott produkálni 2005-ben az Államokban, mindösszesen pedig eddig körülbelül 372 milliót ért el világszerte. A folytatást, a rekorder A sötét lovagot augusztus 7-én mutatják be a magyar mozik. 
bbc.co.uk
2008.07.21
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.