Nem vénnek való vidék

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (5)
Az idei Oscar-győztes film nem megvénült ízlésű nézőnek való mozi.
A Coen testvérektől nem meglepő, hogy próbára teszik a nézői várakozásokat, a Nem vénnek való vidék azonban még őket ismerve is kiakasztó darab - nem véletlen, hiszen a Cormac McCarthy (magyarul is megjelent) regényéből sok helyütt szóról szóra átvett történet maga is az új idők új rémségei feletti döbbenetről szól. Egy talált pénzzel menekülő férfi (Josh Brolin), egy démoni bérgyilkos (Javier Bardem) és egy vadnyugati tartást őrző seriff (Tommy Lee Jones) a hajsza résztvevői, körülöttük bontakozik ki az erőszaknak az a pokoli orgiája, ami egyszerre visszataszító és lenyűgözően megkomponált. A történet 1980-ban Nyugat-Texasban játszódik, és konkrétan a kábítószer-csempészet körüli erőszak elfajulását ábrázolja, de innen a mából nézve érdekesebb az erkölcsi útjelzők leomlása utáni világ vízióját látni benne. Igazi remekmű. 
 
Kiadás: Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat az extrákon is, ami egy 24 perces werkfilm, amely átlagos felépítése mellett meglepő módon igen élvezetes; kollégáik 8 perces rajongása Coenékért; a legfontosabb extra pedig az Egy vidéki seriff naplója arról, hogy miről is szól ez az egész, ami gyakran megfogalmazódó kérdés a film nézői között. 

No Country for Old Men, 2007 * 117 perc * InterCom * (16)
nelson
2008.07.24
|
No Country for Old Men
amerikai thriller, 122 perc, 2007
Véresen komoly vígjáték a sűrített levegővel gyilkoló latin szoboremberről, a bátor cowboyról és a megfáradt seriffről. Coenék nosztalgiáznak.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. március 6.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.