Underworld: Evolúció

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (28)
Tévedés ne essék, az Underworld második részét csak azért ajánljuk, mert nagyon jól néz ki, és mert akárcsak az első részt, kis hazánkban forgatták, jól felismerhető budapesti helyszínekkel - a kettő pedig nyilván összefügg egymással.
Az Interjú a vámpírral, a Penge vagy a Coppola-féle Drakula óta tudjuk, hogy a vámpírok nem vérengző, velejükig gonosz fenevadak, hanem meg nem értett, melegségre vágyó, vagy éppen vagány, bevállalós buliarcok - csak régen rossz volt a sajtójuk. A Selene nevű vámpírlány sem az emberi faj ellensége, noha a nagy nemzetközi vámpírszövetség(!?) első számú gyilkosa és végrehajtója, hanem a vérfarkasok rettegett likvidálója - de pocsék lenne, ha tényleg ennyi vérszívó és húsmarcangoló járna odakint -, ám az előző rész végén megismerkedett a félig vámpír, félig vérfarkas Michael Corvinnal, és segítségével megtért, majd megölte áruló főnökét, amiért logikusan menekülnie kellett.
 
Ám a latexban is szexi, no és halálos Selene most visszatér, hogy rendet vágjon, és új veszéllyel kell megküzdenie: meg kell mentenie a világot egy felbosszantott vámpírfiókától, Marcus Corvinustól - azért lehet, hogy a Corvinus nevet a magyar államnak le kellett volna védetnie, de ez csak egy futó gondolat -, aki zavaros családi ügyeinek rendezése mellett a fennálló status quo-n is változtatna némiképp. Most is Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Van Helsing) az abszolút főszereplő, amin nincs mit csodálkozni, hiszen ő a rendező csaja, de a film legjobb alakítását kétségkívül Marcus Corvinus, vagyis a skót Tony Curran nyújtja. Curran brillírozik, miközben karaktere nem elvetemült, csak a végsőkig elkeseredett - ráadásul hatalmas karmokban végződő szárnyaival tényleg elég félelmetesen néz ki.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.22
|
Underworld: Evolution
amerikai fantasy, 106 perc, 2006
Selena, a vámpírlány tovább küzd a vérfarkasok és a családja múltját beárnyékoló sötét összeesküvés ellen. Budapest után az Underworld folytatásában az erdőké és tömlöcöké a főszerep, meg persze a minden korábbinál dögösebb Beckinsale kisasszonyé!
Rendező:

Len Wiseman

Színész:

Kate Beckinsale
(Selene)

Scott Speedman
(Michael)

Bill Nighy
(Viktor)

Görög Zita
(Amelia)

Tony Curran
(Marcus)

Derek Jacobi
(Corvinus)

Steven Mackintosh
(Tanis)

Shane Brolly
(Kraven)

Sophia Myles
(Erika)

Forgalmazza: SPI
(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.