Star Wars: A klónok háborúja

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (53)
Gyermek-, ifjú- és felnőttkorunk kedvenc messzi-messzi galaxisa a két trilógia után vadonatúj köntösben tér vissza a vászonra: komputeranimációs film formájában.
A George Lucas megálmodta univerzumban a klónok már megint háborúznak, pontosabban még mindig, hiszen A klónok háborúja - A klónok támadása c. második és A sitek bosszúja c. harmadik epizód között játszódik (úgy is mondhatnánk, hogy ez a két és feledik Star Wars-rész). 
 
Anakin Skywalker tehát még nem változott Darth Vaderré, hanem Obi-Wan Kenobival vállt vállnak vetve küzd a sötét oldal ellen. A nonstop háború jelenlegi állása szerint a szeparatisták támadják a köztársaságot, a jedik pedig - hogy némi előnyre tegyenek szert - megpróbálnak szövetséget kötni a peremvidéket uraló Jabbával. Ezt azonban a háttérben egy, a gonosz Dooku gróf által kifundált összeesküvés nehezíti... 
 
A film animációs világának megteremtésekor az alkotók szemmel láthatóan nem törekedtek az élethű hatásra: az arcok már-már stilizáltak, nemigen változnak, és a mozgás is darabos - az egész nagyon videojátékszerű. Szintén videojátékos vonás, hogy a filmben az első perctől az utolsóig szinte folyamatosan lőnek és fénykardoznak. Aki erre vágyik, annak A klónok háborúja nagyon be fog jönni, aki azonban szeretne kidolgozott cselekményt és karaktereket látni, annak bizony hiányérzete lesz. A gyermeteg poénok és a figurák állandó becézgetése pedig azt sugallja, hogy ez a rész már kizárólag a gyerekeknek szól - és sajnos nem azoknak, akik még felnőttkorunkban is bennünk élnek... 
csőrmester
2008.09.11
|
Star Wars: The Clone Wars
amerikai-szingapúri animációs film, 90 perc, 2008
Közkedvelt hősök rajzolt megfelelői küzdenek a Sötét Oldal potenciális uralma ellen. George Lucas ma is dollárban pancsol.
Rendező:

Dave Filoni

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. szeptember 18.
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.