Zöld hentesek

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (28)
Minél több dán filmet nézünk meg, annál égetőbb a kérdés: tudnak egyáltalán a dánok rossz filmet készíteni? Mert lehet-e rossz egy olyan film, aminek Zöld hentesek a címe, és elhangzik benne a „Svend, már megint egy kolbász van a fejeden!”, illetve a „Ne fenyegessen azzal a zsiráffal!” mondat?
A Zöld hentesek a főként forgatókönyvíróként ismert Anders Thomas Jensen műve (akinek olyan kis remekek scriptjét köszönhetjük, mint a Mifune utolsó dala vagy a Wilbur öngyilkos akar lenni), de vélhetően sokakat megnyert hazánkban eddig egyedüli hivatalos moziforgalmazásba került rendezésével, az Ádám almáival is. Most bemutatandó 2003-as filmje igazi fekete komédia, ami a Delicatessen és a Sweeney Todd nyomdokain halad. Bjarne és Svend két szerencsétlen hentes, akik egy szép napon saját húsbolt nyitásába vágják a bárdjukat. Ami nem nagyon akar működni, egészen addig, amíg egy balszerencsés (?) véletlen és Svend pánikhelyzetben produkált szokatlan reakciója folytán vadonatúj alapanyagból kezdenek el dolgozni. A baj csak az, hogy ezután minden vevőnek a híres specialitásra fáj a foga, gondoskodni kell tehát az újabb és újabb „szállítmányról”. S ha egyszer egy üzlet beindul... 
 
A két teljesen beteg és nehezen szerethető központi figura mellett a morbid hangulatról olyan mellékalakok gondoskodnak, mint Bjarne kómában fekvő, értelmi fogyatékos öccse és a helyi lelkész, aki úgy élt túl egy repülőgép-szerencsétlenséget, hogy megette saját halott feleségét. És ezzel még mindig nem mondtunk sokat... 
 
csőrmester
2008.09.15
|
De gronne slagtere
dán vígjáték, 95 perc, 2003
Banális, morbid és szórakoztató elemekkel tűzdelt vígjáték két hentessegédről, akik saját üzletet nyitnak. A bolt jól megy, de csak addig, amíg van mit (kit?) a húsba aprítani.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2008. szeptember 25.
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.