Siker Guy Ritchie új filmje

Minden jel arra mutat, hogy néhány balfogás után Guy Ritchie, a brit gengszterfilm megreformálója visszatért: új filmje, a Spíler (RocknRolla) több fórumon is zajos sikert aratott az elmúlt napokban.
Guy Ritchie, a trendteremtő filmrendező, akinek az elmúlt években számtalan ifjú filmes próbálta és próbálja lemásolni a stílusát, aki újraformálta a brit gengszterfilmet, a rendetlenségben hisz. Azt mondja, ez a jó film titka. 
 
A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, valamint a Blöff rendezője néhány vargabetű után (melyek igazság szerint olyan balfogások voltak, mint a 2002-es Hullámhegy vagy a 2005-ös Revolver) visszatért kedvenc műfajához. Új filmje, a Spíler (RocknRolla) először a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, majd az elmúlt héten az angol mozikban aratott zajos sikert: a Spíler máris elfoglalta az első helyet a brit toplistán.  
 
Az új filmnek pedig ismét több szálon futó, egymásba gabalyodó cselekménye van, ami csupa hazugság, átverés és váratlan fordulat. „Nem tehetek róla, rászoktam az ilyen sztorikra. Nekem az a jó, ha egyik történetszálról folyton a másikra ugrálhatok, ha alaposan megvezethetem a nézőt, és a forgatókönyv írása közben néha én sem értem, hogyan fogom megoldani az adott helyzetet. Ha mégis sikerül minden lehetetlen szituációra kitalálnom egy lehetséges megoldást, akkor már érdemes megcsinálni a filmet” – nyilatkozta Guy Ritchie. 
 
A Spílert 2009. januárjában mutatják be a magyar mozik. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az angol filmes ezt követő nagy dobása pedig a 2010-re tervezett ütős, akciódús Sherlock Holmes-film lesz Robert Downey Jr.-ral a címszerepben. 
IC Press
2008.09.16
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:05
Dumbó
amerikai fantáziafilm, 2019
18:10
18:25
Teheráni tabuk
námet-osztrák animációs film, 2017
18:35
Mindörökké Batman
amerikai-angol akciófilm, 1995
18:45
James Bond: Goldfinger
angol akciófilm, 1964
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.