Hol az ördögben van Oszama bin Laden?

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (5)
A kérdés jogos! Tényleg, hol tartózkodik éppen a világ legkeresettebb embere, aki után a legfejlettebb technikával kutatnak, és akinek a fejére 25 millió dollárt tűztek ki? A nagy kérdés persze az, hogy tényleg meg akarják-e találni, és hogy pont Morgan Spurlock a legalkalmasabb-e erre a feladatra!
Morgan Spurlock örökre beette magát a filmtörténetbe, amikor Super Size Me című celluloid-performanszának keretében harminc napon át csak hamburgert zabált, de ez a fajta elszántság most hiányzik a dokumentumfilmes provokátorból. Persze itt nemcsak az elhízással kell szembenéznie, hiszen egy rossz helyen és rosszul feltett kérdés az életébe kerülhetett volna, ugyanis Egyiptom, Marokkó és Izrael mellett azért csak elment Szaúd-Arábiába, Pakisztánba és Afganisztánba, hogy feltegye a címbéli kérdést. És aki válaszol: helyi politikusok, újságírók, tanárok, kereskedők és főleg az utca embere, akik nem meglepő módon a bajokért főleg Amerikát és a Bush-kormányt okolják, de többségükben Oszama Bin Ladenért sem rajonganak.
 
Spurlock pedig, miközben odahaza kedvese első gyereküket várja, mindenkit megkérdez, akárkivel hajlandó haverkodni, és látszik, hogy őszintén szeretné, ha mindenki mindenkivel jóban lenne ezen a világon. Eközben pár valóban fontos kérdés és válasz is elhangzik, bár az igazi probléma, nevezetesen a pakisztáni verzió sosem kerül valóban kifejtésre, de sebaj, mert a feltehetőleg már előre megfogalmazott végkicsengés úgyis az, hogy nem maga Oszama számít, hanem az, hogy a politika mint olyan egy fostalicska, de az emberek mindig jók - ha békén hagyják őket. 
 
 
 
Vízer
2008.10.09
|
Where in the World Is Osama Bin Laden?
amerikai-francia dokumentumfilm, 93 perc, 2008
A Super Size Me alkotója (és elszenvedője) a legkeresettebb terroristát kutatja a Közel-Keleten, és közben megismeri az ott élők életét és gondolkodását.
Rendező:

Morgan Spurlock

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. október 23.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.