Twist Olivér (2005)

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Charles Dickens a XIX. század első felében játszódó regényének – az animációs filmtől a tévésorozatig – több mint két tucat filmes feldolgozása készült már.
Néhány évvel ezelőtt Roman Polanski rendezett belőle újabb adaptációt, aki a történet filmre vitelekor saját, a krakkói gettóban tízéves gyerekként átélt szörnyű élményeit is felhasználta. A történet főhőse a névtelen árva, aki a kisvárosi lelencházba érkezve kapja a Twist Olivér nevet. Az árvaház éhező lakói sorsot húznak: ki álljon oda a marcona felügyelő elé azzal a kéréssel, hogy több ételt szeretnének.
 
Twist Olivér húzza a rövidebbet, így neki jut a hálátlan feladat, ami miatt bajkeverőnek minősítik, és még az árvaházból is kiteszik a szűrét. Bárki magához veheti, akinek ingyen munkaerőre van szüksége. A fiú Mr. Sowerberry temetkezési vállalkozó műhelyébe kerül, ahonnan hamarosan megszökik, és étlen-szomjan elindul az országúton London felé.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.10.17
|
Oliver Twist
angol filmdráma, 100 perc, 1948
Charles Dickens kötelező olvasmányának filmváltozata. Nagyléptékű tabló az ipari forradalom vadkapitalista világáról: gyermekmunka, dologház, bűn és kizsákmányolás mindenütt, de az igaz emberi érzés kipusztíthatatlan...
Rendező:

David Lean

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(17 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.