A Quantum csendje

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (76)
Az újraértelmezett Bond-sorozat legújabb darabja a bosszúról szól: a 007-es szerelme halálát akarja megbosszulni, az alkotók pedig a konkurens akció-franchise-ok producerein vesznek elégételt.
Úgy tűnik ugyanis, hogy Broccoliék új Bond-recept kidolgozása helyett egyszerűen átemeltek néhány kellemes elemet a Bourne- és a Mission Impossible-filmekből, hogy a királynő kedvenc ügynökének neve ismét régi pompájában csenghessen, és egy néző se mondhassa, hogy Bond túl régimódi vagy puhány a többi paprikajancsihoz képest. Ennek megfelelően Daniel Craig figurája egy percig sem pihen, hanem egyik akciójelenetből ugrik át a másikba, mint egy jó pornószínész, aki tudja a kötelességét, és még az összekötő szövegeket is nagy átéléssel mondja fel. Bond oldalán ezúttal nem kettő, hanem csupán egy hölgy, a bolíviai-orosz Camille (Olga Kurylenko) csintalankodik, borul tehát a rosszlány-jólány duó receptje, de az egykori modell szerencsére olyan hús-vér karaktert hoz, hogy konkurensek és kiegészítők nélkül is tökéletesen kielégít minden férfiúi fantáziát. A világ vízkészleteire pályázó főgonosz, Dominic Greene (Mathieu Amalric) szintén emberibb elődeinél, és persze velejéig romlott, hasonlóan tettestársaihoz. 
 
Marc Forster rendező (Szörnyek keringője, Papírsárkányok) részleteiben hihető, kivitelezésében szinte hihetetlen filmet alkotott, sőt időnként művészi megoldásokra is jutott ereje, de sajnos ő sem tudta megtörni az őrült akciófolyamot - és a producereket. 
 
csmozi
2008.11.12
|
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.