Vicky Cristina Barcelona

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (66)
Hosszú botladozás és útkeresés után kedvenc szemüveges rendezőnk végre készített egy olyan filmet, mely könnyed iróniájával, ha nem is ér fel a mester korai remekeivel, de legalább azokra emlékeztet.
 Woody Allen tulajdonképpen ebben az évezredben még nem rendezett igazán jó filmet, és ezen a helyzeten az sem enyhített, hogy ideiglenesen Londonba tette át alkotói székhelyét, ahol tőle szokatlan morális thrillereket (Match Point, Füles, Kasszandra álma) készített - több-kevesebb kritikai sikerrel. Az orosz és görög drámák aktualizálása után nem tűnt túl jó jelnek, hogy Allen a mediterrán térségbe készül, hogy ott a tőle szinte teljesen idegen temperamentumú színészekkel forgasson romantikus felfordulás-vígjátékot.
 
Nos, a megérzés szerencsére téves volt, Javier Bardem és Penélope Cruz a bohém-neurotikus helybéli művészek szerepében ugyanis tökéletesen egészíti ki a naiv amerikai turistalányt alakító Scarlett Johanssont és - az egyébként brit - Rebecca Hallt. Az író-rendező természetes könnyedséggel szövi a szálakat és építgeti a szerelmi sokszögeket, miközben bájos empátiával mutatja be a mediterrán embereket - ahogyan ő elképzeli őket. Vicky (Hall) és Cristina (Johansson) barcelonai nyara így sokkal szórakoztatóbb lesz mondjuk a nürnbergi pernél, és még az emberi vágyak és kapcsolatok szövevényes hálójáról is elárul valamit. Woody Allen legnagyobb erénye ebben a filmben nem egyedül a karakterek szenvedélyességének megrajzolása, de az is, hogy helyi színészeit hagyta játszani, nem erőltette rájuk a szemüvegkeretet. 
 
A Vicky Cristina Barcelona az új évezred legjobb Woody Allen-filmje, mert a mester bár meszes, de még mindig eszes! 
 
csmozi
2008.11.06
|
Vicky Cristina Barcelona
amerikai-spanyol romantikus vígjáték, 96 perc, 2008
Fiatal amerikai lányok kulturális és szexuális kalandjai Spanyolországban. Woody Allen mind a tíz ujját megnyalja.
rendező:

Woody Allen

színész:

Javier Bardem
(Juan Antonio)

Penélope Cruz
(Maria Elena)

Scarlett Johansson
(Cristina)

Rebecca Hall
(Vicky)

Chris Messina
(Doug)

Patricia Clarkson
(Judy)

Kevin Dunn
(Mark)

Carrie Preston
(Sally)

Pablo Schreiber
(Ben)

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2008. november 20.
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.