A Mamma Mia! a legnagyobb

A Mamma Mia! című musical lett minden idők legnagyobb brit filmje, miután a legfrissebb eredmények szerint 104, 52 millió dolláros, azaz 67 millió fontos bevételt hozott Nagy-Britannia mozipénztáraiban.
A híres színpadi musical filmes adaptációjának – melyben mások mellett olyan sztárok játszanak, mint Meryl Streep és Pierce Brosnan – júliusi bemutatása óta, azaz már négy hónapja töretlen a sikere a nézők körében. 
 
Az Abba-dalokra épülő mű kimagasló eredményével lekörözte az eddigi csúcstartót, a Harry Potter és a bölcsek kövét, ami „mindössze” 102,9 millió dollárt, vagyis 66 millió fontot hozott 2001-es bemutatását követően. 
 
A Mamma Mia! rekorderedményével egyúttal a gyártó stúdió, a Universal Pictures valaha készült legjövedelmezőbb filmje is lett (hiszen a 104,52 millió dolláros bevétel csak a brit csúcs, világszerte a film már jóval 400 milliós bevétel fölött jár). 
 
„Ez fantasztikus. A filmes megvalósítás minősége és a vidám történet hatása a színpadi darabhoz hasonlóan a filmet is globális jelenséggé tette” – nyilatkozta David Kosse, a Universal elnöke. 
wenn
2008.10.31
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.