Elismerik Douglas produceri tevékenységét

Habár a nagyközönség elsősorban színészként ismeri, Michael Douglas egy sor nagyszerű film producere is – ebbéli munkásságáért díjazza hamarosan az Amerikai Producerek Céhe.
Michael Douglas kamera mögötti munkásságát a PGA (Producers Guild of America), azaz az Amerikai Producerek Céhe a David O. Selznickről elnevezett életműdíjjal ismeri el, amit jövő év január 24-én vehet át Los Angelesben, a Hollywood Palladiumban. 
 
A Tőzsdecápák és a Végzetes vonzerő sztárja ugyanis színészi munkája mellett neves és elismert producer is – olyan alkotások köthetők produceri ténykedéséhez, mint a Száll a kakukk fészkére, a Kína-szindróma, A smaragd románca, A Nílus gyöngye, a Made in America, Az esőcsináló vagy a Dupla dinamit
 
Douglas produceri munkája nem először kerül reflektorfénybe, hiszen az 1975-ös Száll a kakukk fészkére című művel elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat (ami köztudottan mindig az adott film producerének jár). 
 
A Hollywood Reporter beszámolója szerint korábban olyan alkotók kapták meg a neves David O. Selznick-életműdíjat, mint az olasz Dino De Laurentiis vagy Laura Ziskin, a Pókember producere. Douglas pedig saját bevallása szerint azért érzi nagy elismerésnek a kitüntetést, mert producer kollégáitól kapja. 
wenn
2008.11.05
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Szo
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.