D-War – Sárkányháború

est.hu:
4/10
|
olvasói
5/10 (14)
Los Angelesben játszódó dél-koreai fantasy-katasztrófa-szörnyfilm amerikai színészekkel az egyszer sem nézhető kategóriából.
A D-War - Sárkányháború nyitánya kísértetiesen emlékeztet a magyar mozikban nemrégiben bemutatott A Tiltott Királyság című Jackie Chan - Jet Li filmére (egy kisfiú egy régiségboltban ráébred, hogy ő a kiválasztott, s küldetésének lényege az 500 évvel korábbi Koreában gyökerezik) - csak sajnos itt mindezt halálosan komolyan gondolják. A valóra vált legenda szerint ugyanis egy óriáskígyó, egy Imogi minden ötszáz évben abban a kegyben részesül, hogy a „Ju Ji Dzsu” megszerzésével sárkánykirállyá válhat. Ezt a Ju Ji Dzsut pedig egy fiatal lány teste rejti, aki napjaink Los Angelesében születik újjá védelmezőjével, a fiatal harcossal együtt... 
 
A dél-koreai szörnyfilmrendező, Hyung-rae Shim (Yonggary - Az űrbéli szörny) filmjét nézve azonban mintha időgépben ülnénk: kínos CGI-trükkjei már 10 évvel ezelőtt is ócskának számítottak volna, a szívtipró főhős külseje pedig erősen a nyolcvanas éveket idézi. Az ostoba forgatókönyv hiányosságait esetlen deus ex machina megoldásokkal próbálják pótolni, a színészi játék és a színészvezetés pedig olyan elkeserítően rossz, hogy még a máskülönben tehetséges művészek is csapnivalóan játszanak (lásd szegény Robert Forstert, aki biztosan szívesen kiradírozná a művet szakmai önéletrajzából). A D-War - Sárkányháborút mintha rendkívül naiv és képzetlen filmesek készítették volna gyerekközönségnek azért, hogy egyszer leadja a Szív tévé. 
 
fürkész
2008.11.24
|
D-War
dél-koreai fantasy, 90 perc, 2007
Egy koreai legenda szerint minden ötszáz évben az égiek kitüntetnek egy kígyót jócselekedeteiért, és átváltoztatják mennyei sárkánnyá. Eljött az idő.
Rendező:

Hyung-rae Shim

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. november 27.
(2 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.