Kedvenc helyek

Madonna: Miles Away

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (19)
(Warner)

Az elmúlt tíz év négy remek sorlemeze (Ray Of Light – 1998, Music – 2000, American Life – 2003, Confessions On A Dance Floor – 2005) és a hozzájuk kapcsolódó koncertkörutak (Drowned World, Re-Invention, The Confessions Tour) után Madonna 2008-ban csúnyán mellélépett a Hard Candy albummal, de a kapcsolódó Sticky & Sweet Tourral javít a dolgon: jó úton jár, hogy minden korábbi turnébevételi rekordját megdöntse. Mi viszont annak örülhetünk, hogy a 4 Minutes és Give It 2 Me gagyijai után végre kislemezre másolt az albumról egy minőségi dalt is – a Miles Away nemcsak turnéja, de válása kapcsán is aktuális.
A Miles Away ugyanúgy Justin Timberlake és Timbaland párosával közös szerzemény, mint például a 4 Minutes volt, de akusztikus gitárjával és kopogó ritmusával sokkal inkább a kétezres évek legelejének puritán Mirwais-kollaborációira emlékeztet. Egy klasszikus vonalú Madonna-dal, mely a korábbi néhány lemez bármelyikén elfért volna – jó hallani, hogy tud még ilyet is. A bevallottan önéletrajzi ihletésű szöveg egy olyan párkapcsolatról szól, ami már csak akkor tűnik aktívnak és érzelmekkel telinek, mikor a két fél távol van egymástól – szomorú szám, Madonna és Guy Ritchie válásnak tükrében profetikus is. A Miles Away maxi – mely az énekesnő első kiadványa, mióta betöltötte az ötvenet – azonban a címbeli sokmérföldnyi távolságot eltávolítja a fájó témától, és a „show must go on” professzionalitás közegébe helyezi át borítójával, melyen a teljes gőzzel futó világturné nemrég teljesített európai állomásainak pecsétjei sorakoznak. 
 
A maxi nálunk kapható európai kiadásán Miles Away albumverziója mellett bónuszként három remixe hallható: az előző három Madonna-turné és a legutóbbi Confessions… album zenei rendezője, Stuart Price trance-es szintihangokkal dobja fel a dalt (Thin White Duke Remix), a Timbaland köréhez tartozó floridai Rebirth team hétperces house-darabja csak a refrénre koncentrál az eredetiből, de a New York-i klubszíntéren már a nyolcvanas-kilencevenes évek óta jelen lévő house-DJ, Johnny Vicious hasonló hosszúságú remixe szerencsére sokkal változatosabb és szórakoztatóbb.
Déri Zsolt
2008.12.01
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.