Made in Hungaria

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (71)
A kései becsapódású magyar jampecmozgalom sikere megmutatja, hogy hazánkban semmivel sem lehet elkésni, bármit elő lehet kapni a sufniból. Fontos azonban, hogy kellő stílusérzékkel és felkészültséggel műveljük a nosztalgiát - és esetünkben szerencsére nem lehet ok panaszra!
A Fenyő Miklós pályájának kezdetét kellő játékossággal és történelmi flexibilitással feldolgozó Made in Hungaria nemcsak a XXI. század Csinibabája, de az év filmes meglepetése is, hiszen a korábban a műfajokkal csak kísérletező Fonyó Gergely rendező (Tibor vagyok, de hódítani akarok; Idegölő) végre megtalálta hangját. Köszönhető ez persze az eredeti színpadi darabot jegyző Tasnádi István forgatókönyvének, Csukás Sándor operatőr szélesvásznú képarány iránti elkötelezettségének, és persze a színészeknek is, akik életet lehelltek a kissé naftalinszagú, de alapvetően mókás jelmezekbe. Az Amerikából hazatérő, filmbéli Mikit alakító Szabó Kimmel Tamást az isten is vászonra, zongora mellé teremtette, a konkurens Fenyő Iván pár Sas-kaland után végre ismét hús-vér karaktert játszik, a korábban szinte ismeretlen lányok meglepően rendben vannak (időgépet ide!), a mellékszereplők (Scherer Péter, Hegedűs D. Géza, Dunai Tamás) pedig mintha élveznék a játékot. 
 
Jampecok és káderek ide vagy oda, a Made in Hungaria egy tökéletesen élvezhető szerelmes-zenés-táncos retrovígjáték, mely nem csupán professzionalitásával és humorával tűnik ki a magyar vígjátékok tengeréből, de a rendőri brutalitás ábrázolásával napjaink hangulatának is emléket állít. 
 
 
csmozi
2009.01.28
|
magyar zenés film, 100 perc, 2009
Fenyő Miklós tündöklésének és ragyogásának története sok tánccal és zenével elmesélve.
Rendező:

Fonyó Gergely

Színész:

Szabó Kimmel Tamás
(Miki)

Kiss Tünde
(Vera)

Fenyő Iván
(Röné)

Valentin Titánia
(Marina)

Dunai Tamás
(Miki apja)

Hegedűs D. Géza
(Miltényi)

Kovács Lehel
(Csipu)

Vándor Éva
(Miki anyja)

Scherer Péter
(Bigali)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. február 5.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.