Spirit - A sikító város

est.hu:
5/10
|
olvasói
5/10 (16)
Frank Miller nyerőszériában van, és ezt tudja is. A Sin City és a 300 után bármit eladhat a közönségnek - és a stúdióknak -, ha az eléggé stilizált, jó nők, férfias férfiak és vaskos fegyverek vannak benne. És persze kötelező a vérvörös felirat.
Meglepő módon Frank Miller ezúttal nem saját alapanyagból, hanem Will Eisner az 1940-es években született, veretes képregényéből dolgozik - és persze az is furcsa, hogy Miller először rendez egyedül, hiszen a Sin Citynél inkább gesztusként tüntették fel Robert Rodriguez mellett direktorként. Hőse a Szellem, aki pályáját még rendőrként kezdte, ám meggyilkolták, majd újjászületett és igazságosztóként tért vissza, hogy tovább folytassa a megkezdett harcot Central City sötét erői ellen.
 
A legsötétebb erő pedig bizonyos Octopus, - aki egyrészt nem azonos a Pókember 2. gonoszával, másrészt arról vált híressé, hogy mindenkit megöl, aki látta az igazi arcát, vagyis nyilván nincs rajta a Facebookon. Setét terveihez pedig szüksége volna egy antik amfórára, csakhogy némi bonyoldalmat okoz a tény, hogy a műtárgy a Szellem egyik szerelménél található. Neve ellenére a Szellem - aki icipicit Robinra emlékeztet a korai Batman tévésorozatból - ugyanis kifejezetten a test embere, így a film jelentős része különböző női testek és arcok bemutatásával telik. A többi némileg céltalan csihi-puhi, a kelleténél több filozofálgatás és nagyon dögös, javarészt okos számítógépek által generált látványvilág, illetve Samuel L. Jackson bohóckodása, hiszen a stílus megint könnyedén legyőzte a szegény tartalmat. 
 
Vízer
2009.03.05
|
The Spirit
amerikai akcióthriller, 100 perc, 2008
Frank Miller saját képregényét vitte filmre a megszokott formában. Vér, verejték és korrupció Central Cityben.
Rendező:

Frank Miller

Színész:

Scarlett Johansson
(Silken Floss)

Samuel L. Jackson
(Octopus)

Eva Mendes
(Sand Saref)

Paz Vega
(Plaster of Paris)

Gabriel Macht
(Spirit)

Jaime King
(Lorelei)

Eric Balfour
(Mahmoud)

Sarah Paulson
(Ellen)

Stana Katic
(Morgenstern)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. március 19.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.