Mamma Mia!: még egy rekord

A most nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint az Abba-musicalfilm lett minden idők legjobban fogyó DVD-je Nagy-Britanniában.
Amióta DVD-t árulnak az országban (azaz 1998. óta), a Mamma Mia!-korong az első, amit több mint 5 millió példányban adtak el – azaz az Egyesült Királyságban minden négy háztartásból egy megvásárolta. 
 
Egyértelműen az Abba-musicalfilm volt tehát 2008 első számú DVD-je is – legnagyobb riválisa A sötét lovag volt, mely azonban igen sokkal lemaradva a Mamma Miától „mindössze” másfél millió példányos eladást produkált. 
 
A minden idők legkelendőbb DVD-i listáján ezzel a Meryl Streep, Pierce Brosnan és Colin Firth főszereplésével készült film A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka (2. hely, 4,7 millió példányos eladással), A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége (3. hely), A Gyűrűk Ura - A két torony (4. hely) és a Casino Royale (5. hely) című kiadványokat utasította maga mögé. 
 
Kiemelkedő, 5 milliós eladását ráadásul a Mamma Mia! igen rövid idő alatt érte el, ezzel pedig elnyerte a leggyorsabban fogyó brit DVD címet is, hiszen 2008. novemberének közepén adták ki a korongot (amiből minden bizonnyal az ünnepi szezon alatt vették a legtöbbet). 
 
„A Mamma Mia! már első megjelenése óta igazi rekorder. Menetelésének ez a legújabb mérföldköve továbbra is a film töretlen népszerűségét bizonyítja, és azt, hogy most már hivatalosan is ez a mű a brit közönség kedvenc DVD-je” – nyilatkozta az eredményt nyilvánosságra hozó Official Charts Company ügyvezető igazgatója, Martin Talbot. 
 
Korábban a Mamma Mia! megdöntötte a legjövedelmezőbb brit film rekordját, majd az Egyesült Királysában bemutatott (bármilyen nemzetiségű) legjövedelmezőbb film csúcsát is (előbbi eredménnyel a Harry Potter és a bölcsek kövét, utóbbival a Titanicot taszította le a trónról). Sőt a film zenéje lett 2008 legnagyobb (1 milliós) példányszámban eladott válogatás-CD-je is. 
bbc.co.uk
2009.01.02
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.