Transz-Szibéria

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (7)
Volt idő, amikor a vasúti közlekedés nemcsak praktikusnak számított, de bizonyos presztízs is ragadt hozzá, és ekkor volt igazi divatja az Agatha Christie vagy Alfred Hitchcock-féle vonatos krimiknek - de ez már régen volt.
 A gyakorlatilag tökéletes pszichothriller, a Gépész után furcsa választás Brad Anderson részéről egy ennyire ódivatú műfajt újjáéleszteni, de lelke rajta. Maga a helyszín is a hidegháborús időket idézi, hiszen a Mandzsúriából induló és fél Oroszországot átszelő híres-hírhedt transzszibériai vasútvonalon járnak hőseink, a látszólag vagy talán tényleg átlagos amerikai párocska - kettejük közül Emily Mortimer játéka a kimagasló -, akiknek talán nem kéne mindenkivel összehaverkodniuk.
 
Elsőként érkezik hálófülketársnak a kedves spanyol srác meg a csaja, majd egy beszédes orosz rendőrtiszt váltja őket, de ezalatt azért pár dolog történik, például a feleség veszélyes flörtbe kezd a spanyollal, akinek számos matrjoska baba lapul a hátizsákjában, és mivel a nyitó képsorok eleve egy véres gyilkosság helyszínét mutatják, sejthetjük, hogy nem megy minden zökkenőmentesen. Végül is Oroszországban járunk, ahol bármi megtörténhet - aztán meglepő módon nem is történik annyi minden. Talán mi szoktunk hozzá a gyors tempóhoz és az egymást követő fordulatokhoz, és nem is biztos, hogy ez jó, de tény, hogy a film nem túl bonyolult és nem igazán nyakatekert - maga az igazi rosszfiú is rövid bemutatkozás után csak a játékidő felénél bukkan fel újra, hogy tegye, amit a filmbéli gazfickók tenni szoktak egy vonat kissé klausztrofóbiás terében. 
 
 
Vízer
2009.01.08
|
Transsiberian
angol-litván-német-spanyol thriller, 111 perc, 2008
Kínából Moszkvába menet egy amerikai párocska fura utastársakba botlik, és vonatútjuk finoman szólva rázósra sikerül. A vágányon kérjük vigyázzanak!
Rendező:

Brad Anderson

Színész:

Woody Harrelson
(Roy)

Emily Mortimer
(Jessie)

Kate Mara
(Abby)

Eduardo Noriega
(Carlos Ximénez)

Ben Kingsley
(Grinko)

Thomas Kretschmann
(Kolzak)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. január 15.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.