Kilencedik mennyország

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (7)
A Kínzó együttlét után újabb „botrányos” családi drámát tár fel egy német film, közvetlenül a meleg otthonból, sőt a hálószobából. Andreas Dresen munkája házastársi hűtlenségről beszél - a hatodik X-en túl.
A hatvanas éveiben járó Inge harminc éve él langyos összeszokottságban férjével. Ám váratlanul valami hihetetlen történik vele: szexuálisan vonzódni kezd egy másik férfihoz, a 76 éves Karlhoz, viszonyt kezd vele, majd viharos gyorsasággal bele is szeret. Az egészen abszurdnak vélt helyzetet nehezen kezeli és fogadja el maga Inge és családja is, de némi vívódás után be kell látnia: míg eddig csak az jelentett örömöt öreg napjaiban, hogy énekelni jár egy kórusba, a Karllal való kapcsolatnak köszönhetően még a hetedik mennyországon is túl jár a boldogságtól. 
 
A Kilencedik mennyországról előzetesen körülbelül annyit lehetett tudni, hogy ez az a film, amiben „öregemberek szexelnek”. Dresen filmje több és kevesebb is ennél. In medias res rögtön egy szexjelenettel sokkol, ám polgárpukkasztás helyett az alkotót az ízlésesség szándéka vezethette, hiszen semmi visszataszító nincs benne: a főhősnő inkább egy teltebb 45 évesre emlékeztet, az idős bácsinak pedig szinte csak kezét és arcát mutatják. A Kilencedik mennyország visszafogottan, finoman és érzékenyen bizonyítja be, hogy az idősek is ugyanolyanok, mint a fiatalok (ami az érzelmi és szexuális életüket illeti) - ez azonban azt eredményezi, hogy a film nem lesz sokkal több szimpla szerelmiháromszög-történetnél. Olyat meg már azért láthattunk egy párat... 
 
fürkész
2009.02.05
|
Wolke Neun
német romantikus filmdráma, 98 perc, 2008
Egy német asszonyság 30 évnyi házasság után fedezi fel a jó szex és a megcsalás örömeit. Kendőzetlen dráma a B oldal szépségeiről.
Rendező:

Andreas Dresen

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2009. február 12.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.