Elfman írja az új Terminátor zenéjét

Immár hivatalosan is megerősítették, hogy a hazánkban június 4-én bemutatandó Terminátor – Megváltás (Terminator Salvation) zenéjét az eddig három alkalommal Oscar-díjra jelölt Danny Elfman komponálja.
A világvége még tartogat néhány nagy meglepetést. Az emberek maroknyi csapata kitart, a robotok a végső összecsapásra készülnek – és közben nagyon jó zene szól. Immár hivatalosan is megerősítették ugyanis, hogy a hazánkban június 4-én bemutatandó Terminátor – Megváltás (Terminator Salvation) zenéjét az eddig három alkalommal Oscar-díjra jelölt Danny Elfman komponálja. 
 
A különlegességekhez és a gigantikus akciójelenetekhez mindig vonzódó (Tim Burtonnel rendszeresen együttműködő, de a Pókember dallamait is jegyző) zeneszerző még csak pár napja látott munkához. 
 
„Nincsenek előzetes terveim, és nem tudom, mi lesz a végeredmény. Abban sem vagyok biztos, hogy használni fogjuk-e az első Terminátor főtémáját, amit Brad Fiedel komponált, vagy megmaradunk az eddig használt nagyzenekari hangzásnál. Egy biztos: a Terminátor – ahogy eddig is – döngetni fog” – nyilatkozta Elfman, akinek további munkái például a Beverly Hills-i zsaru, a Mesék a kriptából, az Éjszakai rohanás, a Men in Black - Sötét zsaruk, a Good Will Hunting, A Vörös Sárkány, A Királyság vagy a Wanted kísérőzenéje. 
 
Mint arról korábban már beszámoltunk, a negyedik Terminátor-film McG (Charlie angyalai-filmek) rendezésében, Christian Bale és Helena Bonham Carter főszereplésével készült, és néhány éven belül további két folytatás követi (a Terminátor 5. bemutatását 2011-re tervezik).
IC Press
2009.01.20
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.