A hobbitok visszatérnek?

A Gyűrűk Ura-trilógia sztárja, az egyik hobbitot, Trufát alakító Dominic Monaghan meg van győződve róla, hogy a többi hobbittal együtt ő is szerepet kap a készülő előzményben, A hobbitban.
A Peter Jackson által készített J.R.R. Tolkien-adaptációkban Monaghanen kívül Elijah Wood, Sean Astin és Billy Boyd játszotta az apró termetű mitikus lényeket (Wood az egyik főhőst, Frodót, Astin Samut, Boyd pedig Pippint formálta meg). 
 
Monaghan szerint mindannyian visszatérhetnek A hobbitban is – annak ellenére, hogy az újabb adaptáció alapját képező Tolkien-regényben, az azonos című A hobbitban (magyarul A babó címmel is ismert) nem jelennek meg ezek a karakterek. 
 
A színész ennek ellenére hajthatatlanul úgy gondolja, hogy az újabb fantasy-eposz producerei vissza akarják hozni a szóban forgó hobbitok figuráját, mert azok rendkívül kedveltek voltak a rajongók körében. 
 
„Komolyan azt akarják, hogy térjünk vissza, és azt hiszem, nagyon nagy esélyünk is van a visszatérésre” – nyilatkozta Monaghan az MTV.com-nak. „Nem vagyunk ugyan benne A hobbitban, de szerintem az járhat a producerek fejében, hogy A Gyűrűk Ura-trilógiát nagyon szerették a rajongók, ezért a tőlük kapott támogatást úgy akarják meghálálni, hogy szerepeltetnek néhányat azok közül a karakterek közül, akiket a nézők már megismertek és megszerettek” – tette hozzá. 
 
Mint arról korábban többször is beszámoltunk, Peter Jackson forgatókönyvírói és produceri, illetve Guillermo del Toro forgatókönyvírói és rendezői közreműködésével két film is készül: a Tolkien-regény cselekményét csak a 2012-ben bemutatandó első darab követi szorosan, a második mű már elrugaszkodik attól, mintegy továbbfűzve azt. 
 
A megoldást ezek szerint talán az jelentheti majd, hogy úgy „támasztják fel” a rajongók kedvenc hobbitjait, hogy a második Hobbit-film sztorijába írják bele őket (várakozásai szerint ez a sors vár Aragornra, azaz Viggo Mortensenre is). 
 
Az eddigi hírek szerint az első Hobbitban a Gandalfot alakító Ian McKellen és a Gollamot megformáló Andy Serkis biztosan szerepet kap. S ha Dominic Monaghan A hobbitban esetleg nem is, az idén májusban érkező új X-Men-filmben, az X-Men Origins: Wolverine-ben biztosan benne lesz. 
wenn
2009.01.21
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.