Jön Pálfi György új filmje

A 40. Magyar Filmszemlén debütál a Taxidermia és a Hukkle rendezőjének új filmje, a Nem vagyok a barátod. A Szemle versenyprogramjában szereplő alkotás az e-cinema rendszerben kerül forgalmazásba, és több mint tíz hazai moziban lesz látható február 5-től.
Pálfi György legújabb alkotása egy improvizációs Dogma-film, mely kilenc amatőr szereplő személyes történetén keresztül és ezek egymásbafűzésével mesél el egy városi tragikomédiát. A film része egy 13 perces kísérőfilm, a Nem leszek a barátod is, ami egy óvodáscsoport mindennapjait mutatja be a tiszta dokumentumfilm eszközeivel. 
 
A „főfilm” története szerint Sára szereti Márkot. Gyerekük lesz. Márk is szereti Sárát – a maga módján. Márk szereti Sophie-t is. Sophie is szereti Márkot. De Sophie nem szereti, ha átverik. Inkább azt szereti, ha kényeztetik. És András szereti kényeztetni Sophie-t… 
 
A Nem leszek a barátod című kísérőfilm sztorija pedig ugyanez „kicsiben”: Bius szereti Mikit. Miki Nikit szereti. De Niki inkább Zolikával épít házat. Boldizsár meg mindig verekszik. Meg sír, ha hiányzik az anyukája. Pálfiék stábja megfigyelőként rögzítette egy csapat négyéves küzdelmekkel teli mindennapjait. 
 
A Nem vagyok a barátod különlegessége, hogy nem csupán a kilenc amatőr szereplő, hanem az operatőr, a rendező és a „forgatókönyvírók” részéről is improvizáció volt. A történet percről percre, a szereplők ötletei és reakciói nyomán alakult, és mindössze húsz forgatási nap alatt fejlődött azzá, amit a közönség láthat. A történetnél azonban talán fontosabb a világ, mely elénk tárul: egy szelet Budapest 2008-ának januárjából. 
 
A filmben az amatőr színészek (Szüle István, Országh Gyöngyvér, Kim Corbisier, Páll Zsolt, Gosztonyi Csaba, Farkas Kati) mellett látható Fátyol Kamilla is, aki színpadi szerepein kívül korábban a Tabló című filmben is játszott már és Czene Csaba, a Taxidermia egyik főszereplője. 
Budapest Film
2009.01.22
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.