Ingyenes Szemle-filmek a Filmkliken

A Filmklik.hu video-on-demand portál a jubileumi 40. Magyar Filmszemle alatt is megrendezi a már tavaly is nagy sikernek örvendett akcióját, melynek során a fesztiválon résztvevő alkotások közül számosat elérhetővé tesz az interneten keresztül.
A kiválasztott Szemle-filmeknek a www.filmklik.hu oldalon való megtekintése a közönség számára ingyenes. A videofile-ok nem tölthetőek le, kizárólag stream-technikával nézhetőek (ez tulajdonképpen on-line sugárzást jelent). 
 
Az oldalon látható összesen közel ötven alkotás túlnyomórészt dokumentum- és kisjátékfilmekből (a verseny- és a bemutató, információs szekcióból egyaránt) tevődik össze, de idén már szerepelnek a kínálatban közöttük nagyjátékfilmek is. 
 
A program részét képezi többek közt Jeles András Párhuzamos halálrajzok, Papp Gábor Zsigmond Kémek a porfészekben, Kisfaludy András Az Ormánság senkié se, Hajdú Eszter A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció, valamint Gát György A kis Vuk című filmje is. Az on-line fesztivál a szemlével párhuzamosan, azaz január 27. és február 3. között zajlik. 
 
A tavalyi akció a Filmklik.hu történetének legsikeresebb rendezvénye volt, bizonyítva, hogy a digitális forgalmazás fontos hiánypótló lehetőség a fesztiválokra személyesen el nem jutó, de érdeklődő közönség számára. 
Budapest Film
2009.01.23
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.