32 ezer eladott jegy a Szemlén

A 40. Magyar Filmszemle szervezőbizottságának szerda délutáni jelentése szerint a Szemle pénztáraiban – az elővételi időszakot is beleértve – öt és fél nap alatt közel 32 ezer jegyet adtak el.
Ez azt jelenti, hogy szerda délig átlagosan napi 6 ezer jegy talált gazdára. A dokumentum- és tudományos ismeretterjesztő filmek vetítésein a korábbi éveknél is nagyobb érdeklődést tapasztaltak a szervezők: néhány film máris több száz nézőt gyűjtött. Szerda estig e műfajok versenyfilmjei ismétlővetítéseken voltak láthatók a Palace MOM moziban. 
 
Az első két nap, január 27. és 28. tehát a dokumentum- és tudományos-ismeretterjesző filmeké volt a Szemlén, 29-én azonban elkezdődnek a nagyjátékfilmek, a kísérleti és kisjátékfilmek, illetve a tévés alkotások vetítései. Emellett hátravan még az ünnepélyes megnyitó is, melyre január 29-én, 19 órakor kerül sor. 
 
A jubiláló Magyar Filmszemlét idén új főhelyszínen, a Palace MOM-ban (ezenkívül az Urániában, a Bemben és a Budapest Kongresszusi Központban) rendezik meg január 27. és február 3. között. Az idei Szemle versenyprogramjában éppen száz filmet nézhetnek meg az érdeklődők: 18 nagyjáték-, 30 kisjáték-, 31 dokumentum-, 12 tudományos-ismeretterjesztő és 9 tévéfilmet. 
 
 
 
(magyarfilmszemle.hu) 
2009.01.29
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.