Újból thrillert forgat Polanski

Az Oscar-díjas filmrendező, Roman Polanksi húsz év után ismét egy napjainkban játszódó thrilleren dolgozik, mely Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall, Tom Wilkinson, James Belushi és Olivia Williams főszereplésével forog.
A The Ghost című film forgatása február 4-én kezdődik Berlinben. A történet egy hivatalából visszavonult angol miniszterelnökről, Adam Langről (Pierce Brosnan) szól, aki egy szigeten él valahol az USA keleti partjainál és a visszaemlékezéseit írja. 
 
Mikor régóta mellette álló asszisztensét baleset éri, egy írósegédet (Ewan McGregor) küldenek, hogy segítsen befejezni a könyvet. A névtelen író hamarosan politikai és szexuális intrikák közepében találja magát, amibe Lang felesége, Ruth (Olivia Williams) és asszisztense (Kim Cattrall) is belekeveredik. Langet csak egy hajszál választja el attól, hogy háborús bűnök miatt vádat emeljenek ellene, és egy lappangó titok a múltjából megbolygathatja a nemzetközi egyensúlyt... 
 
A The Ghost a bestseller-író Robert Harris azonos című regénye alapján készül, mely 2008-ban elnyerte a thrillerírók nemzetközi díját. Harris Polanskival közösen adaptálta a regényt. A produceri munkán a rendező Robert Benmussával és Alain Sarde-val osztozkodik. 
 
„Van néhány nagy szerep ebben a filmben, nekünk pedig van néhány nagy színészünk, akik képesek eljátszani ezeket. Boldogabb nem is lehetnék” – mondta Roman Polanski. Robert Benmussa és Alain Sarde szerint pedig a 2002-es A zongorista és a 2005-ben bemutatott Twist Olivér után igazán nagy izgalmat okoz, hogy ezúttal egy thrillert forgathatnak Polanskival. 
 
„Nagyon örülünk, hogy ismét együtt dolgozhatunk Roman Polanskival, méghozzá egy olyan műfajban, amit az évek során tökélyre fejlesztett olyan műveivel, mint a Kés a vízben, a Zsákutca vagy az Őrület – nyilatkozta a filmet gyártó Summit International vezérigazgatója, Patrick Wachsberger. 
 
A forgatás a Babelsberg Stúdióban és egyéb berlini helyszíneken zajlik majd. A The Ghost könyveredetijét jegyző brit bestseller-írónak, Robert Harrisnek egyébként már több korábbi munkáját is filmre vitték: A Harmadik Birodalom alapján az HBO készített tévéfilmet, az Enigmából Kate Winslet főszereplésével forgattak nagyjátékfilmet, Arkangyal című művét pedig a BBC adaptálta minisorozattá Daniel Craiggel a főszerepben. 
 
 
 
(SPI) 
2009.01.31
|


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
18:30
Bor, mámor, Provence
amerikai-angol vígjáték, 2006
18:45
Kettőt találhatsz
amerikai romantikus vígjáték, 2006
18:45
Aurora Borealis: Északi fény
magyar filmdráma, 2017
18:50
Romazuri
francia-belga vígjáték, 2017
18:50
Anyád napja
amerikai-német vígjáték, 2005
Ruttkai Bori, Gryllus Vilmos, Vuk, Mágikus állatok iskolája, stb. Rengeteg családi program mára, link bióban! #gyerekprogram #januar26 #programajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.