Nézőrekord született a Filmszemlén

Vasárnap, a január 27. óta zajló vetítéssorozat hatodik napján rekord született a 40. Magyar Filmszemlén: aznap több mint 10 ezren nézték a magyar filmeket a fő helyszíneken.
A vasárnap a várakozásoknak megfelelően csúcsot döntött a 40. Magyar Filmszemlén: ezen a napon több mint 10 ezren néztek magyar filmeket a fő helyszíneken (azaz a Budapest Kongresszusi Központban, a Palace MOM-ban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Bem moziban). 
 
A Szemlére kezdete óta eladott összes jegyek száma pedig ezzel megközelíti a 42 ezret. A legtöbb nézővel azok a versenyben indult nagyjátékfilmek büszkélkedhetnek, amelyeknek már lezajlott a tervezett négy vetítése. 
 
Közülük is kiemelkedik – 2-2 ezer néző körüli filmenkénti eredménnyel – a Nem vagyok a barátod Pálfi Györgytől, Pater Sparrow elsőfilmje, az 1, Fekete kefe című filmjével korábban a 36. Magyar Filmszemle fődíját bezsebelő Vranik Roland új munkája, az Adás, egy újabb bemutatkozó nagyjátékfilm, a Papírrepülők Szabó Simontól, Gárdos Péter Tréfája és A hetedik kör (rendezte: Sopsits Árpád). 
 
A 40. Magyar Filmszemle egyébként még február 3-ig tart, a mustra utolsó napján pedig még több tévéfilmet (Török Ferenc: Koccanás, Soós Péter – Pajer Róbert: Tűzvonalban – A pók hálójában), egyetemisták filmjeit, az információs szekciót képviselő Made in Hungariát és több hommage programot (néhány rövidfilmet, illetve a Szindbád és a Csontváry című nagyjátékfilmeket Huszárik Zoltántól) nézhetünk meg. Az ünnepélyes díjkiosztóra este 7 órakor kerül sor a Budapest Kongresszusi Központban. 
2009.02.03
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.