A toplista élén a Made in Hungaria

Méltó kihívója akadt a Valami Amerika 2-nek, Fonyó Gergely musical-vígjátéka ugyanis meggyőzte a nézőket, hogy továbbra is érdemes magyar filmre jegyet váltani a mozikba, és rögtön a toplista első helyére került.
A február 5-i bemutatást követő első hétvégén közel 40 ezren voltak kíváncsiak a Made in Hungariára, ezzel pedig a film a toplista élére került. Ezek után nem kétséges, hogy a Fenyő Miklós életéről készült zenés film sok-sok slágerrel, nagy adag humorral és őszinte érzelmekkel sikerrel bizonyítja, hogy a rock and roll érzés felülmúlhatatlan. 
 
A színpadi musical alapján készült Made in Hungariában mikor mindenki más disszidálna, a hatvanas évek derekán egy kamaszfiú, Miki hazatér a hawai inges, rágós és kólamámorban úszó Amerikából, hogy elterjessze a rock’n’roll vírusát Budapesten. A fiatal zenész arról álmodozik, hogy ő lesz a következő Jerry Lee Lewis. 
 
Régi barátai azonban nem fogadják vissza, mert a falkavezér immár Röné, a csókkirály. És ezt még tetézi, hogy régi szerelme, Vera is elfordul tőle. Mikinek nem marad más választása, mint benevezni a Ki mit tud?-ra, hogy mindent elsöprő zenéjével visszahódítsa elvesztett szerelmét és barátait… 
 
A Fenyő-filmben nemcsak számos fiatal tehetség (Szabó Kimmel Tamás, Fenyő Iván, Kiss Tünde, Valentin Titánia, Kovács Lehel, Szente Vajk, Puskás Péter) és nagy név (Scherer Péter, Hegedűs D. Géza, Dunai Tamás, Vándor Éva) játékát csodálhatjuk meg, de sok-sok Fenyő Miklós-slágert is meghallgathatunk a Csavard fel a szőnyeget!-től kezdve a Ciao Marinán és a Csókkirályon át a Made in Hungáriáig. 
 
Az elmúlt hetekben-hónapokban több magyar film is nagy sikert ért el a közönség körében: mint arról többször is beszámoltunk, december 18-i bemutatása óta már eddig is több százezren voltak kíváncsiak a Valami Amerika második részére (a múlt hét elején 372.436 nézőnél tartott), míg a Kaméleont, Goda Krisztina alkotását január végéig 117.382-en nézték meg. 
Budapest Film
2009.02.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.