Oscar-díjak: a Gettó milliomos, Cruz és Ledger az esélyesek

A Filmakadémia magát megnevezni nem kívánó szakértői csoportja szerint a különféle díjátadókon eddig is sikert sikerre halmozó Gettó milliomos, a néhai Heath Ledger és Penélope Cruz lesznek a biztos befutók a vasárnapi Oscar-gálán.
Az anonim szakértői csapat tippjeit a Los Angeles Times hozta nyilvánosságra – a titokzatos jólértesültek szerint a legjobb film Danny Boyle Gettó milliomosa lesz, míg a legjobb mellékszereplőnek járó trófeát a tavaly elhunyt Heath Ledger (A sötét lovag), a legjobb mellékszereplőnőnek járót pedig Penélope Cruz (Vicky Cristina Barcelona) fogja megnyerni. 
 
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a felsorolt tippekhez nem kell különösebben tehetséges jósnak lenni, hiszen a felsorolt művek és művészek már eddig is taroltak a január és február folyamán lezajlott díjátadókon, például a Golden Globe-on, a BAFTÁ-n, illetve a különböző szakmai szervezetek (például a színészek, a rendezők vagy a producerek) díjkiosztó gáláin. 
 
Arról azonban, hogy ki nyeri a legjobb színész és színésznő kategória díjait, a lap nem tudott biztos tippet közölni, mivel a szakértők véleménye szerint itt kétesélyes a verseny kimenetele: a legjobb színésznek járó Oscarra Mickey Rourke A pankrátorért és Sean Penn a Milkért egyformán esélyes, ahogy Kate Winslet (A felolvasó) és Meryl Streep (Kétely) is ugyanakkora eséllyel lehet a legjobb színésznő. 
 
Hugh Jackman, a vasárnap tartandó Oscar-gála házigazdája is úgy gondolja egyébként, hogy honfitársa, a 2008. januárjában elhunyt Heath Ledger érdemli meg leginkább a legjobb mellékszereplőnek járó díjat Jokerként nyújtott alakításáért. „Nem tudom eltitkolni a tényt, hogy nagyon örülnék neki, ha ő kapná ezt az elismerést. Véleményem szerint így klappolna a dolog, és úgy gondolom, hogy meg is érdemli” – nyilatkozta Jackman. 
 
Az Oscar-díjak sorsa egyébiránt már néhány napja eldőlt, hiszen kedden lezárult az Oscar-szavazás: kedd délutánig kellett az Akadémia 5810 szavazati joggal rendelkező tagjának visszaküldeni szavazólapját, amiket a napokban összesítenek. És a gála helyszínéül szolgáló Kodak Theater területén is javában zajlanak már az előkészületek: serény munkások már a szerdai napon ácsolták a különböző díszleteket és állították a dekorációul szolgáló óriás Oscar-szobrokat. 
wenn
2009.02.19
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.