Jön az Álom.net

Elkészült az Álom.net című új magyar film, egy könnyed mozi szerelemről, zenéről, lányokról és fiúkról, barátságról, álmokról és titkokról.

Kapcsolódó cikkek

Az alkotók szerint filmjük egyszerre tiniknek szóló limonádé, Hamupipőke-sztori, romantikus klisévígjáték és mindezek paródiája egyben, mellyel az alkotók nem mély gondolatokat akarnak ébreszteni, egyszerűen szórakoztatni szeretnék a közönséget. 
 
A film főszereplőjének neve talán ismerősen csenghet: a 22 éves Labancz Lilla korábban szerepelt ugyanis a Kisvárosban, a Tűzvonalban, a Majdnem szűzben és a Barátok Köztben. 
 
A szülők és tanárok alakítói között pedig olyan neveket találunk, mint Rékasi Károly, Oberfrank Pál, Incze Ildikó, Reviczky Gábor és Bánfalvy Ágnes. De a szereposztáson túl a stábban is akad néhány ismertebb név. A forgatókönyv társszerzője például a VIVA zenei tévéből ismert Steiner Kristóf, aki egy mellékszerepet is eljátszik a filmben. 
 
A film rendezője pedig N. Forgács Gábor, aki már első nagyjátékfilmje rendezésekor (a Pillangókban) olyan nevekkel forgathatott, mint Rudolf Péter, Kéri Kitty vagy Andorai Péter
 
„A filmmel való kapcsolatom egy kicsit olyan, mint az apa és fia viszony. Az Álom.net olyan, mintha a gyerekem volna, akit feltétel nélkül szeretek. A film ötlete adta magát: megnéztem, mi hiányzik a piacról és belevágtam. Valódi tinivígjátékot még senki sem készített itthon, viszont tudtam, hogy nagy rá az igény. Nem ment egyszerűen, de minél több nehézséget kellett leküzdenem, annál jobban megszerettem a filmet” – nyilatkozta a rendező. 
 
Az Álom.net sztorija pedig a következő: Regina az iskola egyik legnépszerűbb, legaktívabb tanulója, aki nem mellékesen csinos és gazdag. Magyarországon elsőként megalapítja iskolája pompomlánycsapatát. Ám egy nap villámcsapásként éri a hír, hogy egy titokzatos e-mailre hivatkozva eltanácsolják őt az iskolából. Az új iskola pedig új gondokat jelent, hiszen kívülről jött idegenként tekintenek rá. Mindeközben pedig egy titokzatos rajongó mesterien alakítja az eseményeket és időről időre megjósolja Regina mindennapi harcait: ő nem más, mint „álom.net", a pompomkirálynő internetes chat-partnere... 
 
A 2008. nyarán-őszén készült 96 perces filmet április 16-án mutatják be a mozik. 
 
 
 
(Red Lemon Media) 
2009.02.23
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.