Terminátor: Megváltás

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (104)
Részemről jogos a felvetés, hogy ismerjük meg végre azt a fickót, aki miatt eddig három Terminátor-filmet és egy tévésorozatot kellett végigizgulni, vagyis lássuk végre John Connort dicsősége teljes fényében!
 John Connor volna a férfi, akinek fogantatását volt hivatott megakadályozni a legelső Terminátor - ahogy a profik hívják, a T-800-as modell -, hisz valamikor a jövőben ő vezeti a harcot a gépek ellen. Ez a jövő pedig már el is jött, hisz 2018-ban járunk, és a Föld elég leharcolt állapotban van: a fegyelmezettek a gépek ellen küzdenek, részben Connor vezetésével, a többiek meg inkább fosztogatnak, egy Marcus nevű, atletikus alkatú fickó pedig szeretné megtudni, hogy ki is ő valójában, azon túl, hogy a film elején még halálra ítéltként tudományos célokra ajánlotta fel a testét. Ám van még egy szereplőnk is, az ekkor még tini Kyle Reese - a nagy vezér későbbi időutazó apja -, aki a kihalt Los Angeles utcáin vívja kicsi, de lelkes harcát egy néma kislány oldalán, míg össze nem fut a már emlegetett Marcusszal, és együtt felkerekednek, hogy megtalálják az ellenállás legendás vezérét.
 
A Charlie angyalai-filmek révén ismert McG-nek a Terminátor-örökség megannyi részét kellett összeillesztenie, hogy ne essék csorba a folytonosságon, miközben saját történetét meséli el, amely színben, szagban és látványvilágban is erősen különbözik a korábbi filmektől, és ez teljesen rendben van. A tempó remek, a színészek dettó, a gépek pedig olyan gonoszak, amilyenek csak lehetnek - bár lehetett volna jóval több is belőlük. 
 
Vízer
2009.05.28
|
Terminator Salvation
amerikai-angol-német akciófilm, 130 perc, 2009
Az emberi ellenállás kezdeteinek története sok új robottal és egy régi hőssel, kinek neve: John Connor.
Rendező:

McG

Színész:

Christian Bale
(John Connor)

Anton Yelchin
(Kyle Reese)

Sam Worthington
(Marcus Wright)

Bryce Dallas Howard
(Kate Connor)

Moon Bloodgood
(Blair Williams)

Helena Bonham Carter
(Dr. Serena Kogan)

Jane Alexander
(Virginia)

Michael Ironside
(Ashdown)

Chris Browning
(Morrison)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2009. június 4.
(19 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.