A forrás (2006)

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (7)
Az egyik legígéretesebb fiatal amerikai rendezőként számon tartott Darren Aronofsky első két filmjével kétségtelenül magasra tette a lécet.
1998-ban Pi című debütálásával sikerült a Sundance legjobb rendezőnek járó díját elnyernie, a köztudatba való berobbanást pedig az azóta is töretlen kultuszfilmstátuszban levő Rekviem egy álomért című alkotása biztosította örök időre. Harmadik rendezésére költségvetési és egyéb problémák miatt hat évet kellett várni - a feleakkora büdzséből és Brad Pitt és Cate Blanchett nélkül elkészült film végül 2006-ban került forgalmazásba. A forrás egy nagyon különös alkotás, ezt be kell vallanunk előre, kedves Olvasó. Egy szerelmi szál egy halálosan beteg nő (Rachel Weisz) és a lehetséges ellenszert megszállottan kutató orvos férje (Hugh Jackman) között - mondhatnánk egyszerűen, de ennél sokkal többről van szó. A három különböző, de tartalmilag mégis összefüggő idősíkban (a XVI. századi Spanyolország, napjaink és a jövő) játszódó történet egyszerre szimbolikus, fantáziaszerű és filozofikus, és értelmezése többféle megoldást - kinek pedig kudarcot - eredményezhet.
 
Aronofsky kétségkívül sajátos stílusban és megvalósításban foglalkozik a végtelen szerelem, az elmúlás és a beletörődés, az örök élet, illetve a múlt-jelen-jövő összekapcsolódásának kérdéseivel, de teszi mindezt kiváló zene és látvány kíséretében. A képi világ érdekessége, hogy még az űrbeli jelenetek is speciális számítógépes effektusok nélkül(!) készültek, a filmzene pedig a házi zeneszerző, Clint Mansell remekműve. A forrás már közvetlenül a bemutatóját követően megosztotta a nézőket és a kritikusokat, úgyhogy itt a lehetőség eldönteni, kedves néző: különleges remekmű, vagy elhibázott művészieskedés Aronofsky harmadik rendezése.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.03.13
|
The Fountain
amerikai romantikus filmdráma, 96 perc, 2006

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.