Az ajánlat

The Proposition, angol-ausztrál western, 104 perc, 2005; Cornerfilm
est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (5)
The Proposition
angol-ausztrál western, 104 perc, 2005
Nick Cave forgatókönyvéből készült ausztrál western egy férfiról, aki saját és öccse szabadságát csak enyhén pszichopata bátyja megölésével veheti meg, és ez nem könnyű feladat.
rendező:

John Hillcoat

Bemutató: 2008. október 9.
Ki gondolta volna, hogy a Szegénylegények és a Peckinpah-westernklasszikusok között csupán egyetlen láncszem található és az Ausztráliában készült a 21. században, avagy milyen lett volna a Mad Max 3., ha Terence Malick forgatja a Vadnyugatról?
Nick Cave rock-poéta és John Hillcoat kliprendező összeszokott író-rendező párosa nem csupán hamisítatlan betyárwesternt kerekített saját, dingólakta Hortobágyuk kopár pompájú, fehér izzású szívében, középpontban a hatalom terrorjával és a hagyományos erkölcsi kötelékek szakítószilárdságával, de megtalálta hozzá azt a tökéletes egyensúlyt brutális rögrealizmus és szívszorító szépségű költőiség között, amire a műfaj őshazájában is csak a legnagyobb rendezők voltak képesek. Az ajánlat tragikus kalandtörténete a brit fogságból halálos küldetésre bocsátott banditáról, akinek meg kell ölnie bandavezér bátyját, hogy megmentse kisöccsét az akasztófától, nem csupán kíméletlen morális dilemmák és véres, kegyetlen küzdelmek során át vezeti főhősét a végső megtisztulás felé, de egyben hiteles képet nyújt egy másfajta, számunkra ismeretlen Vadnyugatról - olyan különleges mesevilágba kalauzolva el a nézőt, amely a balladai hangvétel ellenére is leginkább poszt-apokaliptikus fantasy-filmeket idéz.  
 
Kiadás: A fő fogáshoz illő szikár, de átfogó extrakészlet egy költői hangütésű, félórás werkfilmmel (ami a kiváló színészgárdára összpontosít), egy külön Guy Pearce-interjúval és nyolc kimaradt részlettel, amelyek leginkább a történet egyetlen női szereplőjét gazdagítják. A hang DD 5.1-es magyar és angol, a fordítás derekasan megküzd a Cave-szövegek kihívásával, de akad, hogy alulmarad. 
vadalma
2009.04.27
|
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.