Crank 2.

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (24)
Az első rész bizonyos szinten élvezhető volt: azt hozta, amit mondjuk A szállító-filmek, csak kevésbé elegánsan, és sokkal több erőszakkal tálalva. Az utóbbit most megpróbálták túllicitálni.
Jason Statham az akciófilm műfajában ma a legmegbízhatóbb márkanév. Egyfajta kedélyes brutalitásával, figyelemre méltó strapabírásával és fanyar humorával szinte mindenből tud valami szórakoztatót hozni. Másnak például aligha hinnénk el, hogy miután az első részben halálos mérget kapott és pár ezer méteres szabadesést hajtott végre egy helikopterből, még mindig él, azzal a pici hendikeppel, hogy valaki ellopta a szívét - naná, hogy megint a kínaiak -, és egy árammal működő műketyerét rakott a helyére.
 
Ezt kell aztán izzadós hősünknek szivargyújtóval, rendőrségi sokkolóval vagy kapcsolószekrénnyel működésben tartani, miközben a régi műszert szerezné vissza, és persze különböző kisebbségekhez tartozó rosszarcúakat kell hatástalanítania. Ezzel a sztorival és pláne Stathammel nem lenne semmi gond, ha a film végig bírná a megfelelő tempót - és nem bírja, mert tök felesleges, viccesnek szánt közjátékok lassítják -, és ha a készítők nem lennének konkrétan szadisták. A kellőképpen közelről mutatott véres csonkítások, behatolások és egyéb kínzások egy idő után abszolút öncélúvá válnak, és mintha hősünk ámokfutása sem a szívéről szólna már, hanem az út közben feltrancsírozható áldozatokról, akik közt számos ártatlan járókelő is akad, megsértve ezzel a Nagy Hollywoodi Etikett szabályait, amely szerint csak ez érdemel kínhalált, akinek koszos a körme, vagy udvariatlan a nőkkel. 
 
Vízer
2009.07.06
|
Crank: High Voltage
amerikai akciófilm, 96 perc, 2009
Az elmúlt évek legpörgősebb akciófilmjének folytatásában egy kínai gengszter eltulajdonítja hősünk szívét, így az kénytelen időről időre megbikázni a szervet helyettesítő szerkezetet.
Színész:

Jason Statham
(Chev Chelios)

Amy Smart
(Eve)

Dwight Yoakam
(Doc Miles)

Efren Ramirez
(Venus)

Jose Pablo Cantillo
(Ricky Verona)

Reno Wilson
(Orlando)

Ling Bai
(Ria)

David Carradine
(Poon Dong)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. július 2.
(2 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
18:10
Ne. Szállj. Ki!
német thriller, 2018
18:10
Vágyaim vonzásában
amerikai-kanadai romantikus filmdráma, 2019
18:15
Eperke - Határ a csillagos ég!
amerikai animációs film, 2009
18:20
A vasálarcos
francia akciófilm, 1998
18:30
Amerikai szépség
amerikai vígjáték, 1999
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.