Jön az És a nyolcadik napon

Elkészült az És a nyolcadik napon című magyar tévéfilm, mely megmutatja, mi mindenen megy keresztül egy sérült gyermeket nevelő család. Ilyen film nem készült még a világon: négy Down-kóros kisgyerek játszik benne együtt profi színészekkel.
Elkészült az És a nyolcadik napon című magyar tévéfilm, mely megmutatja, mi mindenen megy keresztül egy sérült gyermeket nevelő család. Ilyen film nem készült még a világon: négy Down-kóros kisgyerek játszik benne együtt profi színészekkel, s játékuk egybeolvad tanult kollégáik játékával. 
 
Az alkotók célja pedig, hogy filmjük minden iskola könyvtárában ott legyen, s osztályfőnöki órák témája legyen, hogy a diákok megtanulják: más képességekkel született gyerekeknek is lehet életteret adni, s meg is állják a helyüket. A művet ezenkívül különböző fesztiválokra is szeretnék eljuttatni, ahogy azt is el szeretnék érni, hogy több külföldi televízió is műsorára tűzze. 
 
Az És a nyolcadik napon az azonos című, a Thália Színházban nagy sikerrel játszott színdarab adaptációja. Hősei: Mam (41 éves, egyedülálló nő), Titi (a kisfia), Mam édesanyja (Anya, 61 éves), Mam 43 éves barátnője (Barátnő) és Titi édesapja. 
 
Az eredeti darabban Mam egy diplomamunkát készítő ismerős kérdéseire válaszolva mesél életéről, Down-szindrómával született gyermekének neveléséről, fejlődéséről, elfogadásáról, környezetének reakcióiról. A forgatókönyv megbontja ezt a narratív szerkezetet, és váltott idősíkokat használva mondja el Mam és Titi történetét. A film egy Down-kóros gyermeket nevelő anya életén és a karakterek jellemfejlődésén keresztül az önismeret, az önelfogadás és a mások iránti tolerancia fontosságára világít rá. 
 
A film szerepeit Szalay Kriszta, Orosz Helga, Martin Márta, Cserna Antal, Hunyadkürti István, Szabó Sipos Barnabás, Lux Ádám, Tarkó Bence, G. Bíró Balázs és Kiss Botond formálják meg. Az És a nyolcadik napon című tévéfilmet Pajer Róbert rendezte.
 
 
2009.05.12
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.