Intimitásokról forgatott Szajki Péter

Stílszerűen egy sztriptízbárban mutatták be a sajtónak Szajki Péter Szemle-díjas bemutatkozó nagyjátékfilmjét, az Intim fejlövést a mű rendezője és néhány sztárja (Szabó Győző, Botos Kata, Kovács Lehel, Huszár Zsolt) jelenlétében.
A május 27-én, szerdán a Marilyn Table Dance Bárban lezajlott sajtótájékoztatón Szajki Péter elmondta, hogy filmje nagyon kevés pénzből és nagyon rövid idő (mindössze 12 nap) alatt készült, egyáltalán nem profi körülmények között, de profik résztévetelével. „Csoda, hogy létrejött” – mondta az Intim fejlövésről az alkotó. 
 
A rendező arról is mesélt, hogy azért rendez filmet, hogy hatást váltson ki vele, ezért olyan témát keresett, ami közérdeklődésre tart számot. A szexualitás mindenképpen ilyen, hiszen ez folyik a médiában mindenhonnan, de ezt Szajki felületesnek tartja, hazugnak érzi – ő pedig egy őszinte filmet akart készíteni a témáról, és azt szeretné, ha munkája hatására mások is beszélnének ezekről a problémákról. 
 
Mivel nem hisz az amatőr színjátszásban, a filmes a legjobb profi színészeket választotta, akik szerinte illettek az adott karakterhez. Az Intim fejlövésben így játszik például Szabó Győző (aki elmondása szerint igyen vállalta el a szerepet), Kovács Lehel, Botos Kata vagy Huszár Zsolt
 
Szabó Győző a sajtóeseményen elmondta, hogy Gábor megformálása élete egyik legnehezebb szerepe volt, mert egyáltalán nem találkozott még olyan problémával, mint az általa életre keltett figura, aki egy igazi városi legendát jelenít meg. Kovács Lehel karaktere a filmben egy tipikus szexuális problémával küzd, de a színész arról mesélt, hogy ő inkább lelkileg, a kommunikáció oldaláról próbálta megközelíteni a figurát. 
 
Az Intim fejlövést – melyben négy férfi négy külön epizódban különféle szexuális jellegű problémákkal találja szembe magát – június 4-én mutatják be a mozik. 
 
 
 
(est.hu) 
 
 
2009.05.28
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.