Kóla, puska, sültkrumpli

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (2)
Egy tényfeltáró dokumentumfilm kapcsán intézett mondandókat stílszerű egy konspirációs teóriával bevezetni. Hát, tessék: azon kritikusok, akik cikkeikben nem illetik a demagóg jelzővel Michael Moore-t, suttyomban az amerikai Demokrata Párt és a Szcientológiai Egyház szolgálatában álló hiperintelligens mókusok.
Könnyen lehet, hogy a pufi filmes hajlamos átesni a ló túloldalára, ám ezen sorok írója még ezzel együtt is sokkal inkább érzi izzadságszagúnak kritikusai érveit, mint Moore eszmefuttatásait. Már csak azért is, mert riportalanyainak megnyilvánulásai – élen a Charlton Hestonnal rögzített beszélgetéssel - olyannyira magukért beszélnek, hogy ezekhez nem szükségeltetik semminemű kommentár.
 
1999. április 20-án A kaliforniai Columbine gimnázium két diákja automata fegyverrel ment iskolába, és mészárlást rendezett a diáktársak és a tanárok között. A céltalan öldöklés után a két fiatal önmagával is végzett. Ez a megrázó eset indította Michael Moore-t, hogy elkészítse játékfilm hosszúságú, merész dokumentumfilmjét az USA az agresszió kapcsolatáról. 
kirsch
2009.06.05
|
Bowling for Columbine
amerikai dokumentumfilm, 120 perc, 2002
Az Oscar-díjas dokumentumfilm az után nyomoz országhatáron innen és túl, hogy miért is van annyi erőszakos bűncselekmény Amerikában. Meglepő számadatok, hihetetlen történetek!
Rendező:

Michael Moore

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.