Kung-fu - A film

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (4)
Szóban forgó ajánlónk szomorú aktualitását adja, hogy a zs-kategóriás akcióhősök egyik legősibb prototípusa, David Carradine nemrégiben jobblétre szenderült. Vele egyetemben pedig egy legenda is porba szállt. Mert bizony abban a hitben éltünk, hogy egy tősgyökeres shaolin mesternek meg sem kottyan a nyakára tekeredő függönyzsinór.
Jobb híján búcsúzzunk hát tőle a legendás kung-fu sorozat filmváltozatával, melynek láttán joggal merülhet fel bennünk a kérdés: mégis mely hollywoodi észkombájn osztotta rá elsőként a harcművészetek mesterének szerepét? Mert, hogy külső vonásait elnézve sokkal inkább emlékeztethet minket Derrick felügyelő woodstocki manifesztációjára.
 
Azért az alkotók védelmére szolgáljon, hogy hősünk ezúttal valóban egy bűnügy feltárásával foglalatoskodik: egykori barátját, Lawrence Perkinst egy napon holtan találják. A rendőrség kábítószer-túladagolást diagnosztizál, ami – lévén hogy ritka halálnem a misszionáriusi szakmában – önkéntelenül is felkelti Kwai Chang Caine gyanakvását.
kirsch
2009.06.24
|
Kung-fu
amerikai kalandfilm, 88 perc, 1986
Rendező:

Richard Lang

Színész:

David Carradine
(Kwai Chang Caine)

Brandon Lee
(Chung Wang)

Martin Landau
(John Martin Perkins)

Mako
(mandzsu)

William Lucking
(Wyatt)

Luke Askew
(Mills)

Ellen Geer
(idős feleség)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.