Férj és féleség

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (23)
Miután a párkapcsolati tanácsadóként tevékenykedő és ebben a minőségében a hölgyek körében igen népszerű rádióműsort is vezető dr. Emma Lloyd afféle „orvosi műhibaként” meghiúsítja egy betelefonáló és vőlegénye tervezett házasságkötését, a hoppon maradt férfi (amúgy egy igazán szexis tűzoltó!) bosszút esküszik.
Első lépésként egy ügyes kis hacker segítségével belepiszkál az okmányiroda rendszerébe, és ott a véletlenül éppen szintén nászra készülő Emma férjeként regisztrálja magát. Második lépésként megvárja, amíg a szerencsétlen nő jelentkezik nála a „válásért” könyörögve, a harmadik, negyedik és azután következő lépéseket pedig bárki ki tudja találni, aki már látott akár egyet is a romantikus komédia töretlenül népszerű műfajának tekintélyes filmterméséből.
 
A színészként is ismert Griffin Dunne olyan vicces-szerelmes művek megrendezésével edzett a Férj és féleségre, mint a Meglesni és megszeretni vagy az Átkozott boszorkák. Műfajából adódó kiszámíthatósága ellenére új munkája határozottan jól sikerült darab, melyben éppen jó arányban keveredik a legegyszerűbben „a nemek harca vígjátékként” jellemezhető screwball comedy és a tévedéseken alapuló helyzetkomikum, a „tanácsadó leckét kap” motívumával pedig leginkább a Pokolba a szerelemmel című hasonló opusra emlékeztet. Dunne filmjének hála végre egy olyan amerikai romkomot láthatunk, ami romantikus is és nevetni is lehet rajta – és a közelmúltbeli kínos kínálatot (lásd pl.: Nász-ajánlat, Excsajok szelleme) tekintve ez sem kevés. 
fürkész
2009.08.12
|
The Accidental Husband
amerikai-angol romantikus vígjáték, 90 perc, 2008
Egy párkapcsolati rádióműsort vezető merev nőcinek bosszúból udvarolni kezd egy tűzoltó, és bizony sikerrel jár.
Rendező:

Griffin Dunne

Színész:

Uma Thurman
(Emma)

Jeffrey Dean Morgan
(Patrick)

Colin Firth
(Richard)

Sam Shepard
(Wilder)

Justina Machado
(Sofia)

Nick Sandow
(Larry)

Brooke Adams
(Carolyn)

Sarita Choudhury
(Sunny)

Isabella Rossellini
(Mrs. Bollenbecker)

Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2009. augusztus 27.
(20 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.