Szent Johanna (1999)

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (9)
Talán mindannyian egyetértünk abban, hogy a tudatmódosító szerek intézménye teljességgel összeegyeztethetetlen a szentek életével. Márpedig ezen film alkotói minden kétséget kizáróan valamiféle bizarr cucc hatása alatt álltak, mikor ugyanabban az évben láttak neki egy Szent Johanna című filmnek, mikor Luc Besson az Orleans-i szüzet kezdte el forgatni. Arasznyival nagyobb költségvetéssel.
A szóban forgó mű azonban mindenképpen rendelkezik azzal az előnnyel, hogy a mátrapentelei plébános – ellentétben a Besson-filmmel - mindennemű ellenérzés nélkül vetítheti le az alsó tagozatosoknak tartott hittanóráján. Itt ugyanis nem fröccsennek az agyvelők, nem spriccel a vér szökőkútként, sőt a címszereplő szűz mivoltának vizsgálata is kimaradt. A történet alapsztori azonban ugyanaz: 1429, Franciaország. Egy 18 éves egyszerű parasztlány Isten hírnökének vallja magát, és kijelenti, hogy az ő vezetésével legyőzhető a világ legerősebb hadserege, és felszabadítható hazája. Megjelenését a megmaradt országrész vezetői kezdetben kétkedéssel fogadják, ám a nép mindvégig szentként tiszteli lányt…
kirsch
2009.07.30
|


Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.