Visszatér Scott az Alienhez

A Variety nevű szaklap értesülései szerint a legelső Alien-film, A nyolcadik utas: a Halál direktora, Ridley Scott fogja megrendezni a franchise legújabb folytatását, amely a sci-fi-/horrorsorozat nulladik része, vagyis előzménye lesz.
A 71 éves filmes az Alien-sorozat első darabját 1979-ben rendezte, Sigourney Weaver és John Hurt főszereplésével. Ezt követően (a jelenleg a Russell Crowe-val a címszerepben készülő Robin Hoodon dolgozó) Scott még 1982-ben leforgatta a Szárnyas fejvadászt – azóta viszont nem rendezett sci-fit. 
 
A kultikus filmhez időközben három folytatás (A bolygó neve: Halál, A végső megoldás: Halál, Alien 4. - Feltámad a halál) és két spin-off (Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen, Alien vs. Predator 2.) készült – két utóbbiban az alkotók a földönkívüli szörnye(ke)t a Predator-filmek Ragadozójával eresztették össze. 
 
Ezen alkotások közül azonban már egyik sem kapcsolódik Ridley Scotthoz – ugyanakkor a franchise több darabjához szintén nagy neveket sikerült megszerezniük a gyártóknak: az első folytatást például James Cameron, a harmadik részt David Fincher, míg az Alien 4-et Jean-Pierre Jeunet rendezte. 
 
A korábbi tervek szerint a 2011-ben bemutatandó Alien-előzményt sem Ridley Scott dirigálta volna (ő testvérével, Tony Scott-tal csupán a film producere akart lenni), hanem az elsőfilmes Carl Rinsch. Az Alien 5-öt (vagy Alien 0-át) gyártó 20th Century Fox stúdió azonban állítólag csak abban az esetben volt hajlandó beindítani a projektet, amennyiben a Thelma és Louise és a Gladiátor direktora foglalja el a rendezői széket. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
 
 
2009.08.01
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.