Egy kis gubanc (2009)

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (6)
Miután a brit külügyminiszter egy interjúban meggondolatlanul félreérthetően fogalmaz egy esetleges közel-keleti háborúval kapcsolatban, saját butaságának és a kirobbanó médiahisztinek köszönhetően visszafordíthatatlan folyamatot indít el az Atlanti-óceán mindkét oldalán.
A határozottan ostoba politikussal hirtelen mindenki fel akarja venni a kapcsolatot Nagy-Britannia miniszterelnökének hiperagresszív kommunikációs vezetőjétől kezdve az Egyesült Államok külügyesein át egy kormányközeli amerikai tábornokig. A politikai és diplomáciai bakik száma pedig nem áll meg egynél…
 
A Magyarországon lényegében teljesen ismeretlen skót filmes, Armando Iannucci hazájában már számos tévésorozattal bizonyította, hogy humorban nem ismer tréfát. Bemutatkozó nagyjátékfilmje pergő politikai szatíra, amit saját vígjátékszériája, A kormányrúdnál (The Thick of It) alapján készített (de vélhetően hatással volt rá a Dr. Strangelove és az Igenis, Miniszter Úr! is). Sajnos azonban az Egy kis gubanc olyan szinten az angol nyelvre és kultúrára épül (tele van például lefordíthatatlan szójátékokkal és brit kulturális utalásokkal, ezenkívül fontos részét képezi az angolok és amerikaiak közti különbségek kifigurázása), hogy a magyar néző számára közel sem azon a fokon és mélységben élvezhető, mint az kívánatos lenne. Az a szarkasztikus humorú anglomán viszont, aki még a különböző titulusokba sem zavarodik bele, és van affinitása a bonyolult politikai üzelmekhez is, örülhet, mert nagyon fogja díjazni a filmet. 
fürkész
2009.09.08
|
In the Loop
angol szatíra, 106 perc, 2009
Betekintés a brit és amerikai döntéshozók munkájába, avagy őrült szatíra a háborúskodás természetéről a Dr. Strangelove ihletésére.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2009. szeptember 10.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.